Tuomion saanut Navalnyi kehotti kannattajiaan jatkamaan vastarintaa – "Vapauttakaa maa kourallisesta varkaita"

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi tuomittiin ehdottomaan vankeuteen Venäjällä – tuomio suoritetaan vankileirillä 1:08
Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi tuomittiin ehdottomaan vankeuteen Venäjällä – tuomio suoritetaan vankileirillä

Venäjällä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on kehottanut kannattajiaan jatkamaan Venäjän viranomaisten painostamista.

Navalnyi kirjoitti Instagramissa, että nykyinen johto voi säilyttää valtansa vain, jos venäläiset ovat peloissaan. Oppositiopoliitikon mukaan pelottomat ihmiset voivat vapauttaa kotimaansa.

– Me, jotka emme pelkää, voimme vapauttaa isänmaamme kourallisesta valtaapitäviä varkaita. Tehkäämme se. Meidän on tehtävä se, Navalnyi kirjoitti.

Navalnyi tuomittiin aikaisemmin tällä viikolla runsaaksi kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan ehdollisen tuomionsa ehtojen rikkomisesta. Hänet otettiin kiinni heti, kun hän palasi Venäjälle Saksasta viime kuussa.

Navalnyi toipui Saksassa myrkytyksestä kuukausikaupalla. Oppositiopoliitikon mukaan myrkytyksen takana on maan turvallisuuspalvelu FSB. Venäjän viranomaiset ovat kiistäneet väitteen.

– Se selvä laittomuus, jonka kohteeksi olen joutunut siitä lähtien kun astuin ulos lentokoneesta, on Putinin henkilökohtainen kosto minulle, Navalnyi jatkoi.

– Vaikka rautaovet iskeytyivät takanani kiinni kuurouttavasti paukahtaen, tunnen olevani vapaa mies, koska tiedän toimivani oikein, ja te ja perheeni tuette minua.

Lue myös:

    Uusimmat