Tuomioja kiitti suomalaisia tiedotusvälineitä

Vaikka Jemenissä siepatun suomalaispariskunnan nimet olivat suomalaismedioiden tiedossa, ei niitä julkaistu ennen kuin tieto siepattujen vapautumisesta levisi. Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) kiitti tiedotusvälineitä vastuullisuudesta.

– Haluan kiittää suomalaisia tiedotusvälineitä vastuullisesta toiminnasta sieppauksen aikana ja siitä, että ne eivät ole julkaisseet siepattujen turvallisuutta vaarantavia tietoja, Tuomioja sanoi.

Ulkoministeriö vetosi sieppauksen alettua mediaan, ettei siepattujen tietoja julkaistaisi. Päätökset tietojen julkaisematta jättämisestä tehtiin kuitenkin toimituksissa.

– Kiitän myös siitä ymmärryksestä, jota on osoitettu ulkoministeriön niukkaa tiedottamislinjaa kohtaan ja pyydän, että tämä ymmärrys myös soveltavin osin jatkuu, kun siepattujen turvallisuus on pääasia, Tuomioja sanoi.

Myös pääministeri Jyrki Katainen (kok) ja presidentti Sauli Niinistö kiittelevät suomalaisia tiedotusvälineitä. Katainen sanoi tiedotteessaan olevansa vaikuttunut suomalaisen median toiminnasta.

– Haluan myös erityisesti tuoda esiin suomalaisen median tavan käsitellä asiaa. Paineista huolimatta se asetti siepattujen turvallisuuden etusijalle. Arvostan suuresti tätä, Niinistö kirjoitti tiedotteessaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat