Tuomas Holopainen raottaa uutuuskirjassa avioliittoaan Johanna Kurkelan kanssa – paljastaa parin yhteisen haaveen

Nightwishin nokkamies Tuomas Holopainen ei ole aiemmin juuri puhunut elämästään suositun laulajatähti Johanna Kurkelan kanssa.

Nightwish-yhtyeen kosketinsoittaja ja lauluntekijä, tulevana joulupäivänä 40 vuotta täyttävä Tuomas Holopainen on puhunut vain harvoin julkisuudessa avioliitostaan laulaja Johanna Kurkelan, 31, kanssa. Pari avioitui lokakuussa 2015.

Holopainen puhuu Kurkelasta ja julkisuuden rajoista Heta Hyttisen kirjoittamassa uutuuskirjassa Rocktähdet – elämää kulissien takana (Readme.fi, 2016).

– Kyllä julkisuuden rajoihin voi vaikuttaa itse ihan älyttömän paljon. Se, että mie menin Johannan kanssa naimisiin ja se tuli julki, niin silloin siitä tuli paljon yhteydenottoja, mutta me sanottiin niihin hyvin kohteliaasti, että emme kommentoi yksityiselämäämme. Näin on käynyt kyllä, mutta jätetään se siihen. Eikä kukaan ole sen jälkeen kirjoittanut siitä mitään, Holopainen toteaa kirjassa.

– Mutta se, että tähän hommaan kuuluu haastatteluiden antaminen, se on miusta hirveän hauskaa puuhaa – puhua bändistä ja musiikista ja siitä mistä biisit ovat lähteneet. Aina, kun mie teen haastatteluita, mie ajattelen lukijaa ja sitä, että mikä siitä olis mielenkiintoista tietää. On nasta kertoa jotain uusia faktoja, joista en oo puhunut tai heittää vaikka sen, että me ollaan ostettu hevonen, Holopainen sanoo.

Holopainen määrittelee kirjassa, missä hänen rajansa menee.

– Miun ehdoton rajani menee siinä, että kukaan ei tuu ikinä meidän taloon tekemään haastattelua tai ottamaan kuvia meidän talosta. Me ei anneta yhteishaastatteluita koskaan eikä puhuta meidän parisuhteesta millekään lehdelle.

Nightwish-nokkamies kertoo kirjassa yhdestä hänen ja Kurkelan uudenvuodenperinteestä.

– Me ollaan tehty joka uusivuosi Johannan kanssa neljän vuoden ajan jo sellainen aarrekartta, mikä on meillä makuuhuoneen seinällä. Siinä on manner, mistä lähdetään ja sitten on erilaisia saaria, mitkä pitää tavoittaa. Aikoinaan siinä oli Roope Ankka -levy, sit oli saari, missä luki, että Richard Dawkins levylle, sitten oli oma elokuva... Nää saaret on hävinneet, ne on valloitettu, Holopainen toteaa.

Holopaisen tulevaisuudensuunnitelmiin lukeutuu oman kirjan kirjoittaminen.

– Nyt tämän vuoden kartassa on esimerkiksi miun oma kirjani, ja itse asiassa siitä on tarjottu jo sopimustakin. Siihen tulee lyhyitä fiktiivisiä novelleja, joita on valmiina nyt kymmenkunta, ja kustannustoimittaja sanoi, että ne ovat hyvin kehityskelpoisia.

Holopaisen ja Kurkelan kartasta löytyy syvällisempiäkin saaria.

– On siinä kartassa sit sellaisiakin saaria, jotka on vähän syvällisempiä, kuten esimerkiksi henkisen tasapainon löytäminen, ja olihan siellä myös se hevonen, joka meillä nyt on. Sen kanssa pitää nyt oppia tekemään kaikenlaista kivaa, kuten jouluna rekiretki tallilta kotiin ja takaisin. Ja yks saari saatiin taas valloitettua, kun me ostettiin matkailuauto, josta ollaan haaveiltu pitkään. Sillä on tarkoitus lähteä kiertämään ympäri Eurooppaan ja Skandinaviaa.

Pari haaveilee myös yhteisen musiikin tekemisestä.

– Ja sit meillä on molemmilla suuri unelma siitä, että me tehtäisiin vielä joskus levy kimpassa. Roope-projektin myötä me huomattiin, että musan tekeminen kimpassa oli tosi kivaa ja se oli tosi hedelmällinen projekti.

Holopainen ja Kurkela eivät ole juuri kommentoineet suhdettaan. Vuoden 2014 helmikuussa Holopainen kertoi ranskalaisen Nightwish-lehden haastattelussa The Life and Times of Scrooge McDuck -projektinsa tiimoilta syntyneestä albumista, jolla Kurkela laulaa.

– Olen asunut samassa osoitteessa hänen kanssa viiden vuoden ajan, joten oli luonnollista kysyä häntä. Hän on myös suuri Don Rosa -fani, Holopainen selitti tuolloin Kurkelan mukanaolosta levyllä.

Kurkelan ääntä kuullaan Nightwishin Imaginaerum-albumin (2011) kappaleella Song of Myself. Holopainen puolestaan kirjoitti Kurkelan vuonna 2010 ilmestyneelle Hyvästi, Dolores Haze -albumille kappaleen nimeltä Satojen merien näkijä.

---

Viimeistä lukuun ottamatta kaikki sitaatit Heta Hyttisen Rocktähdet – elämää kulissien takana (Readme.fi, 2016) -kirjasta.

Lue myös:

    Uusimmat