Tunteja jonottanut MTV Uutisten lukija: Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kaaoksen ainekset

Lennot pahasti myöhässä Helsinki-Vantaalla - tällainen tunnelma lentokentällä on 3:50
Katso videolta: Tällainen tunnelma oli Helsinki-Vantaan lentokentällä perjantaina iltapäivällä

MTV Uutisten lukija kertoo, että kello 23 jälkeen Helsinki-Vantaan lentokentällä oli paljon turhautuneita ja tuntien ajan jonottaneita ihmisiä, jotka eivät tienneet, milloin pääsevät määränpäähänsä. 

MTV Uutisiin otti yhteyttä turhautunut lukija, joka oli perjantaina kello 23 mennessä jonottanut Helsinki-Vantaan lentoasemalla useita tunteja. Eikä hän ollut ainut. Hän lähetti kentältä kuvia ja videon, josta näkyy jonottavia ihmisiä. 

– Ihmiset alkavat hermostumaan, kun eivät pääse oikein minnekään. Useampaa varmasti väsyttää ja he haluaisivat päästä kotiin tai sinne, minne ovat matkalla jouluksi.

– Se ei vain vaikuta tällä hetkellä onnistuvan, hän kuvaili tilannetta myöhään perjantai-iltana.

Lentoliikenne oli vaikeuksissa sääolosuhteiden takia

Lentoliikenne oli perjantaina vaikeuksissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla haastavien sääolosuhteiden takia. Useat lennot olivat perjantain aikana myöhässä useita tunteja ja osa lennoista jouduttiin perumaan kokonaan. 

Finavian mukaan sääolosuhteet vaikuttivat lentoihin laajemminkin.

–  Säätilanne on tällä hetkellä tietojemme mukaan haastava useilla Euroopan lentoasemilla, mikä osaltaan ketjuttaa tilanteen vaikutuksia, Finaviasta kerrottiin perjantaina. 

Nimettömänä pysyttelevä MTV Uutisten lukija kertoo, että hän oli lähtenyt perjantaina liikkeelle Vaasasta. Hänen tarkoituksenaan oli tehdä välilasku Helsinki-Vantaalle ja jatkaa toisella lennolla määränpäähänsä Hampuriin. 

"Yritin juosta porttien läpi"

Jo Vaasassa odottamista kertyi tuntien ajan. Kun lentokone lopulta pääsi liikkeelle, Hampuriin matkalla olleen naisen oli mahdotonta ehtiä koneeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Hampurin-lennon oli tarkoitus lähteä kello viiden jälkeen iltapäivällä, mutta Vaasasta matkaan lähtenyt lentokone laskeutui Helsinki-Vantaan kiitoradalle iltakuuden aikoihin. 

– Yritin juosta porttien läpi, mutta en päässyt millään, hän kuvailee tilannetta.

Kun Hampuriin matkalla ollut nainen oli tekemässä lähtöä Vaasasta, hän sai viestin, jossa kerrottiin, että hän pääsisi kello 11.50 lähtevälle lennolle seuraavana päivänä.

– Sitten se katosi Finnairin appista, eli minulla ei ollut seuraavan päivän lennolle lippua, sillä appi näytti, että minulla olisi pieni mahdollisuus ehtiä vanhalle lennolle, jolle en todellakaan olisi ehtinyt.

Kello 23 jälkeen perjantai-iltana naisella ei ollut aavistustakaan siitä, milloin hän pääsee Hampuriin.

– Olen nyt jonottanut noin 4–5 tuntia saadakseni tietoa lennoista.

Lentokentän hotelli on täynnä

MTV Uutisiin yhteyttä ottaneen lukijan mukaan tiedotus oli ollut heikkoa – henkilökuntaakin oli töissä MTV Uutisten lukijan näkemyksen mukaan vähän myöhään perjantai-iltana. 

Hetki ennen MTV Uutisten soittoa lentoasemalla oli tullut kuulutus, jossa kehotettiin matkustajia noudattamaan ohjeita, joita matkustajat olivat mahdollisesti saaneet lentojansa varten. Mikäli matkustaja mielii yöpyä hotellissa, huone tulisi varata itse.

– Olemme jo pitkään pistäneet merkille, että hotelleihin ei ole annettu bussilappuja, eli ne ovat selvästi täynnä. 

MTV Uutiset tarkasti lentoasemalla olevan hotellin tilanteen. Noin kello 23.30 aikoihin lentokentän hotellissa oli jäljellä yksi huone. 

MTV Uutiset yritti tavoittaa vielä perjantain myöhäisillassa Finaviaa kommentoimaan asiaa siinä onnistumatta. 

Lue myös:

    Uusimmat