MTV seurasi joulunviettoa

Hurstin vähävaraisten joulujuhlaan osallistui ennätyspaljon ihmisiä – katso kooste tapahtumasta 2:09
Hurstin vähävaraisten joulujuhlaan osallistui ennätyspaljon ihmisiä – katso kooste tapahtumasta

MTV Uutiset seurasi tässä artikkelissa joulun meno- ja paluuliikennettä sekä joulunviettoa. 

Vaikka joulu on iloinen ja yhdessä olon juhla, moni suomalainen voi juuri jouluna todella pahoin. Pettymys, suru, ikävä ja yksinäisyys ovat läsnä monien joulupöydässä. 

Tämä seuranta-artikkeli on päättynyt.

Tervetuloa paitsi viettämään joulua, myös seuraamaan joulunviettoa yhdessä MTV Uutisten kanssa! 

Joulupäivä, maanantai 25. joulukuuta:

19.50: Meteorologi kehottaa lähtemään paluuliikenteeseen ennen torstaita

Meteorologi Markus Mäntykannas kannustaa suuntaamaan paluuliikenteeseen ennen torstaita, sillä silloin Suomen ylle vyöryy iso matalapaineen alue lounaasta.

– Se tarkoittaa sitä, ajokeli muuttuu laajemmilla alueilla Etelä- ja Keski-Suomessa huonoksi, ja sää lauhtuu voimakkaasti.

Lähde joulun paluuliikenteeseen ennen torstaita – tässä syy 0:51
Lähde joulun paluuliikenteeseen ennen torstaita – tässä syy

17.08: Junia peruttu Itä-Suomessa lumisateiden takia

Joulun paluuliikenne maanteillä käynnistyy myöhemmin kuin oli ennakoitu. Liikenteen odotettiin vilkastuvan tänään puolenpäivän jälkeen, mutta pääteillä oli hyvin hiljaista vielä iltapäivän lopulla, kerrottiin Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Ajokeli oli iltapäivällä normaali muualla paitsi Lapin länsiosissa. Tieliikennekeskuksen mukaan tänään joulupäivänä on kertynyt maanteille paikoin lunta.

Isommin lumikertymä on haitannut junaliikennettä Pieksämäen ja Joensuun välillä. Radalle kasautui niin runsaasti lunta, että Varkaudesta itään lähtenyt kiskobussi joutui kääntymään takaisin. 

Tämän radan kolme kiskobussivuoroa peruttiin joulupäivänä, kertoi rataliikennekeskus.

13.42: Lounais-Suomessa useita hälytystehtäviä

Lounais-Suomessa poliisia työllisti perheväkivalta ja häiriköivät ihmiset

Lounais-Suomessa poliisin partiot vierailivat aattona ihmisten kodeissa, tosin pukkia harvemmin ja hieman ikävämmissä merkeissä.

– Perheväkivallasta, häiriköivistä ihmisistä, häiritsevästä metelistä taikka muusta kotirauhan piirissä tapahtuneesta häiriöstä lähes 30 ilmoitusta jouluaaton ja aattoyön aikana, poliisi kirjoittaa tiedotteessa.

Kotihälytysten määrä oli poliisin mukaan aiempien joulujen mukainen.

– Julkisilla paikoilla suuremmilta häiriöiltä vältyttiin, ja aamuyöstä kadut olivat paikoitellen jopa aavemaisen hiljaisia.

13.40: Itä-Suomessa tappelunnujakoita ja häiriökäyttäytymistä

Itä-Suomessa joulu sujui poliisin mukaan pääosin rauhallisissa merkeissä.

– Pieniä tappelunnujakoita ja kotihälytyksiä on ollut, kerrotaan STT:lle Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Erilaisia työtehtäviä kertyi jouluaamuun mennessä koko Itä-Suomen alueella alle 80.

– Se on suunnilleen saman verran kuin normaalin arkiyön määrä.

Myös Hämeen poliisi kertoo joulun vieton sujuneen suuremmitta häiriöittä. Koko laitoksen alueella poliisille tuli aattoaamun ja jouluaamun välillä 114 tehtävää, jotka koskivat muun muassa rattijuopumuksia ja häiriökäyttäytymistä.

13.36: Lapin poliisilaitos: Joulu on sujunut rauhallisesti

Lapin poliisilaitos tiedottaa, että joulu on sujunut Lapin alueella rauhallisesti poliisin näkökulmasta katsottuna. 

Poliisi on tiedotteen mukaan puuttunut vain muutamiin jouluriitoihin. Liikenteessä on ollut Lapin alueella vilkasta, eikä ulosajoilta tai tieltä suistumisilta ole vältytty. Vakavilta henkilövahingoilta on vältyty liikenteessä. 

– Lapin poliisilaitos haluaa toivottaa kaikille piparkakun tuoksuista joulun aikaa sekä malttia joulun paluuliikenteeseen. 

13.07: Lumisateet tekevät ajokelistä paikoin huonon

Jouluaamu maanantaina oli koko maassa luminen, kun myös Utön havaintoasema sai yhden senttimetrin lumipeitteen, kertoo Ilmatieteen laitos viestipalvelu X:ssä.

Maan keski- ja itäosassa sekä Kainuussa lunta on ollut jopa yli 30 senttimetriä enemmän kuin tyypillisesti tähän aikaan vuodesta.¨

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Lumisadealue oli joulupäivänä maanantaina puoliltapäivin maan pohjoisosassa, josta se liikkuu kohti luodetta. Muualla Suomessa lunta sataa vain vähän paikoin.

Ajokeli on joulupäivänä huono iltapäivään saakka Pohjois-Pohjanmaalla sekä Pohjois-Savossa. Käsivarren Lapissa ja sen alapuolella ajokeli muuttuu huonoksi lumisateen vuoksi iltayöstä alkaen.

13.00: Päivystyksessä rauhallinen vuorokausi

Meilahden yhteispäivystyksen osaston ylilääkäri Jani Mononen kertoo MTV Uutisille joulun sujuneen päivystyksessä rauhallisesti. 

Potilaskäyntimäärät ovat olleet suhteellisen maltilliset ja hoitopaikat sairaalassa ovat riittäneet ihan hyvin. Potilaat ovat siis päässeet päivystyksestä eteenpäin sairaalahoitoon.

Monen kuvailee, ettei joulunaika ole poikennut mitenkään tavanomaisesta talviviikonlopusta. Päivystyksessä näkyvät perinteiset talviset taudit. 

Aina tähän aikaa infektiot dominoivat käyntejä. On paljon esimerkiksi hengitystieinfektioita. Myös alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyvät sairaudet näkyvät päivystyksissä, muttei mitenkään tavallista enemmän.

Päivystysten käyntimäärät eivät poikenneet tavallisesta viikonlopusta. Viime vuorokauden aikana päivystyksessä kävi noin 200 potilasta. Arkisin lukumäärä on tyypillisesti noin 250-300 potilasta. Mononen kuvailee, että ihmisten matkustaminen näkyy maltillisissa potilasmäärissä pääkaupunkiseudulla.

Tämä joulu on mennyt ihan tavalliseen, rauhalliseen tapaan. Joulupäivystyksessä on yleensä hieman rauhallisempaa, koska ihmiset lähtevät yleensä pääkaupunkiseudulta mökkipaikkakunnille.

Jouluaatto, sunnuntai 24. joulukuuta: 

20.43: Suomen itärajallakaan ei joulutunnelmaa puutu

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on ollut loppuvuonna paljon esillä itärajan tilanteen muututtua. Rajalla pysytään valppaina myös jouluna – kepeää joulumieltä unohtamatta. "Kolmikannan rajavartioaseman tontut" toivottavat kaikille hyvää joulua laulun sanoin. 

Katso alta, millainen videotervehdys Suomen itärajalta julkaistiin viestipalvelu X:ssä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

20.05: Joulutunnelmia suomalaiskodeissa

19.40: Pakkanen kiristyy tulevina päivinä 

Sää pysyttelee talvisena joulupyhien ajan – pakkanen kiristyy 0:43
Katso videolta tuore sääennuste alkuviikolle.

19.00: Rattijuopumuksia eri puolilla Itä-Suomea

Itä-Suomen poliisilaitos on valvonut jouluaaton liikennettä, ja auton ratista on kärähtänyt useampikin kuljettaja. 

Mikkelissä poliisi saapui jouluaattona noin kello 15 maissa paikalle, jossa auto oli ajautunut lumipenkkaan. Poliisi tapasi auton luona miehen, jolle tehty huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Pieksämäellä varhain jouluaaton aamuna henkilöauton kuljettanut nainen puhalsi alkometriin 1,4 promillen lukemat. Häntä epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen. 

Eilen aatonaattona Tohmajärvellä poliisin haaviin jäi mies, joka kuljetti autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena noin kello 21 aikoihin. Huumausainepikatesti osoitti positiivista kannabikselle. 

– Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä hän oli ajokiellossa, poliisi tiedottaa. 

18.20: Kuvakollaasi: Tällaisissa tunnelmissa suomalaiset viettävät joulua

17.33: Kaarinassa paritalo syttyi tuleen aattoyönä

Kaarinassa syttyi jouluaattoyönä tulipalo paritalossa, minkä seurauksena rakennuksen toinen asunto jää asuinkelvottomaksi, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitos STT:lle.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Marko Ahtikivi kertoi, ettei palavasta asunnosta saatu enää asuinkelpoista, mutta toinen asunto saataneen säästettyä.

Kukaan ei loukkaantunut palossa. Palavassa asunnossa asui iäkäs pariskunta ja heidän koiransa. Kolmikko oli päässyt ulos naapurin avustuksella jo ennen kuin pelastuslaitos oli päässyt paikalle.

17.18: Poliisikoiralla on ollut kiireinen jouluaatto

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli ja koiranohjaaja Mikko Rytkönen kertoo viestipalvelu X:ssä, että poliisikoira-Leevillä ja tämän partiolla on ollut kiireinen jouluaatto.

Päihteiden käyttö aiheuttanut ison osan tehtävistä, Rytkönen kirjoittaa kuvan kera.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

17.12: Joulutervehdys paloautojen hälytysvalojen välkkyessä

Sopimuspalokuntien nuoriso-osasto kiersi jouluaattona Stadin Brakkarin pelastusasemat, kertoo Helsingin kaupungin pelastuslaitos. Alla olevalta videolta näet joulutervehdyksen paloautojen hälytysvalojen välkkyessä. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

16.55: "Kynttilöiden sytyttäminen sankarihaudoille hiljentää mielet"

Monen suomalaisen jouluun kuuluu haudalla käyminen. Niin myös Kainuun prikaatin varusmiehillä, jotka kävivät sytyttämässä kynttilät sankarihaudoille.

– Kynttilöiden sytyttäminen sankarihaudoille  hiljentää mielet, Kainuun prikaati kirjoittaa viestipalvelussa X:ssä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen julkaisi niin ikään viestipalvelu X:ssä Carl Gustaf Emil Mannerheimin haudalta. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

16.25: Hurstin joulujuhlassa ruokaa riitti hyvin

Avustusjärjestö Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön järjestämään perinteiseen vähävaraisten joulujuhlaan osallistui aattona noin tuhat ihmistä. 

Järjestäjien mukaan juhla sujui loistavasti ja juhlijoille jaetut ruokakassit riittivät hyvin. Joulujuhla järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa.

Veikko Hurstin perustama kristillinen avustusjärjestö aloitti toimintansa 1960-luvulla, ja yhdistys perustettiin vuonna 1983. 

Järjestö jakaa vaate- ja ruoka-apua ympäri vuoden sekä järjestää erilaisia tapahtumia, kuten perinteisiä köyhien linnanjuhlia itsenäisyyspäivänä ja joulujuhlia.

Järjestön toimintaa johtaa nykyisin Veikko Hurstin pojan Heikki Hurstin tytär Sini Hursti.

Heikki Hursti kertoo, mitä vähävaraisten joulukassiin saatiin 7:15
Heikki Hursti kertoo, mitä vähävaraisten joulukassiin saatiin tänä vuonna

STT

16.14: Joulupukki ehtii suomalaisten iloksi myös Etelämantereelle

Jos olet koskaan miettinyt, ehtiikö joulupukki todella kaikkialle, niin tässä tulee vastaus: kyllä ehtii. Jopa Etelämantereelle.

Näin väittää ainakin suomalaisen retkikunnan johtaja, joka on käynyt Etelämantereella jo peräti 20 kertaa.

– On se joka joulu tullut ja joskus on jopa nähty se täällä. Ja joka joulu ainakin lahjat jättänyt, kertoo Mika Kalakoski satelliittipuhelimen välityksellä MTV Uutisille jouluaattona.

Näin joulua vietetään Etelämantereen suomalaisasemalla 1:00
Katso videolta, miten suomalaisretkikunta viettää joulua 2023 Etelämantereella.

15.38: Joulupukin aattomatkalle vauhtia Horneteista?

Suomen ilmavoimat on julkaissut hauskan videon, jossa Puolustusvoimat tarjoaa apua kaikkiin maailman koteihin matkalla olevalle joulupukille. Katso alla olevalta videolta, kun pukki nousee Hornettiin.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

15.28: Joulupukki on liikkeellä monella kulkuneuvolla tänäkin vuonna

15.19: Pelastuslaitos pelasti pitkään pinteessä olleen kissan

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo viestipalvelu X:ssä pelastaneensa kissan salaojaputken tarkastuskaivosta Espoon Muuralassa. Kissa oli pelastuslaitoksen mukaan ollut pinteessä putkessa useita päiviä. 

– Pelastuslaitoksen luovalla yhteistyöllä pentu saatiin maan pinnalle. Kissa toimitettiin Viikin löytöeläintaloon.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

14.03: Presidentti Sauli Niinistö kiittää Hurstin perhettä

Presidentti Sauli Niinistö julkaisi viestipalvelu X:ssä kuvan yhteydessä kiitokset Hurstin perheelle. Presidentti Niinistö osallistui viimeistä kertaa presidenttinä Hurstin vähävaraisten joulujuhlaan. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

13.07: Jouluaaton liikenne on sujunut rauhallisesti

Jouluaattoaamun ja -aamupäivän liikenne on ollut rauhallista Suomen teillä, kerrotaan Fintrafficin Tieliikennekeskuksesta Tampereelta.

Jouluaattona ei ole puoleen päivään mennessä tullut tietoon isompia tai vakavampia kolareita ja onnettomuuksia.

Tieliikennekeskuksesta arvioidaan eilisen olleen kiireisin päivä joululiikenteessä.

13.03: Niinistö viimeistä kertaa presidenttinä Hurstin vähävaraisten joulujuhlassa

Hurstin joulujuhlasta on tullut tasavallan presidentti Sauli Niinistölle vuotuinen perinne. Tänä vuonna Niinistö osallistui Hurstin joulujuhlaan viimeistä kertaa presidentin roolissa. Hänen mukaansa tilaisuus oli tälläkin kertaa koskettava tilaisuus.

– Nyt, kun olen täällä viimeistä kertaa presidenttinä, sitäkin koskettavampi tilaisuus, presidentti lausui MTV Uutisten haastattelussa.

Niinistön viimeinen kerta Hurstin joulujuhlassa presidenttinä: "Vaikuttavaa ja koskettavaa" – näin hän viettää joulua 2:52
Katso videolta presidentti Sauli Niinistön haastattelu Hurstin vähävaraisten joulujuhlassa

12.06: Joulurauha on julistettu Turussa 

Turussa Vanhalla Suurtorilla nähtiin yksi vuoden seuratuimmista hetkistä: joulurauhan julistus. Kyseessä on perinne, joka on toistunut lähes vuosittain jo 700 vuoden ajan.

Joulurauha julistettiin jälleen Turussa – perinne on kestänyt liki katkeamattomana 700 vuoden ajan 1:45
Joulurauha julistettiin jälleen Turussa – perinne on kestänyt liki katkeamattomana 700 vuoden ajan

Nykyinen joulurauhan julistuksen kaava on vuodelta 1903. Ennen julistusta laulettava virsi Jumala ompi linnamme tuli tavaksi vuonna 1903 sortokauden ollessa pahimmillaan.

Joulurauhan julistuksen jälkeen kuultiin Maamme-laulu ja Porilaisten marssi.

Lounais-Suomen poliisin arvion mukaan yleisöä oli saapunut paikan päälle enemmän kuin vuosi sitten.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Joulurauha on nyt siis julistettu – rauhaisaa joulua MTV Uutisten lukijoille ja katsojille! 

9.30: Puolustusvoimat toivottaa jouluisalla videolla hyvää joulua

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

8.37: Lähetä kuva sinun joulustasi MTV Uutisille!

Kokoamme jouluisia kuvia Maikkarin lukijoiden ja katsojien iloksi.

Lähetä kuva tai video joulustasi Lähetä kuva tai video sinun joulustasi meille WhatsApp-numeroon 040 578 5504. Kerro kuvan yhteydessä nimesi ja millä paikkakunnalla vietät joulua. Halutessasi voit laittaa myös jouluterveiset.

Aatonaatto, lauantai 23.12.

19.22: Menoliikenne jatkuu aattonakin

Joulun menoliikenne sujui myös lauantaina pääosin hyvin, vaikka perjantaina koettu huono ajokeli jatkui suuressa osassa maata. Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrottiin STT:lle, että iltakuuteen mennessä ei ollut tullut tietoon lauantaina vakavia tieturmia.

Menoliikenteen ruuhkaisin aika alkoi Fintrafficin mukaan perjantaina, ja joulunviettoon matkaavia oli tien päällä paljon vielä lauantaina iltapäivällä noin kello kahteen asti. Sen jälkeen liikenne alkoi tasaisesti vähentyä niin, että iltapäivän lopulla pääteillä ei ollut enää jonoja.

Eniten liikennettä oli valtatiellä 3 Helsingin ja Tampereen välillä sekä valtatiellä 4 Helsingin ja Heinolan välillä. 

Menoliikenne jatkuu tieliikennekeskuksen mukaan myös jouluaattona sunnuntaina puolille päivin tai vähän pitempäänkin.

16.35: Kaakkois-Suomessa liikenne kulkee hyvin

Kaakkois-Suomen poliisin liikennepoliisiyksikön johtaja Jukka Tylli kertoo viestipalvelu X:ssä, että valtatie 6:lla Parikkalassa on talvinen ajokeli, mutta liikenne on sujuvaa, eikä tiellä ole varsinaista ruuhkaa. 

– Autoilijat ottaneet hyvin kelin huomioon ja sovittaneet ajotyylin keliin sopivaksi, Tylli kirjoittaa. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Noin kaksi tuntia aiemmin Tylli oli suorittamassa joulun menoliikenteen valvontaa Kouvolassa. Sielläkin liikenne sujui hyvin sulalla tiellä. Vaikka liikenne soljuukin mukavasti, sakoilta ei ole vältytty. 

– Ajonopeudet karannut osalla liian suuriksi, jolloin seurauksena on ollut sakkoa. 

Lisäksi liikenteestä poimittu muun muassa katsastamattomia ajoneuvoja, Tylli kertaa tapahtumia. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

16.30: Liikenne sujuu rauhallisesti pääkaupunkiseudulla

Fintrafficin mukaan liikenne sujuu pääkaupunkiseudulla rauhallisesti. Samalla se muistuttaa, että ajokeli saattaa olla paikoin huono. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

13.52: Menoliikenne on nyt vilkkaimmillaan

Joulun menoliikenne on vilkkaimmillaan, ja ajokeli on huono suuressa osassa maata.

Menoliikenteen ruuhkaisin aika alkoi Fintrafficin mukaan eilen, ja joulunviettoon matkaavia on tien päällä paljon myös tänään. Eniten liikennettä on valtatiellä 3 Helsingin ja Tampereen välillä sekä valtatiellä 4 Helsingin ja Heinolan välillä.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli on lumisateen vuoksi huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin keski- ja pohjoisosia. Tiet ovat lumisia ja liukkaita, ja pöllyävä lumi heikentää näkyvyyttä.

Tieliikennekeskusten mukaan menoliikenteessä on tänään pitkin päivää ja ympäri maata tapahtunut pieniä tieliikenneonnettomuuksia, kuten peräänajoja ja ulosajoja. Tiettävästi vakavia henkilövahinkoja aiheuttaneilta onnettomuuksilta on toistaiseksi vältytty.

STT

12.08: Helsinki-Vantaalla myöhästymisiä tänäänkin 

Perjantaisen lumipyryn takia Helsinki-Vantaan lentokentällä useat lennot olivat myöhässä.  Lumisateen vaikutukset näkyvät tänäänkin. 

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoo, että jouluaatonaaton aamu on sujunut eilistä paremmin, mutta eilisen viivästykset heijastuvat myös tälle päivälle.

Lue lisää tästä.

8.00: Ajokeli on huono valtaosassa maata

Joulun menoliikenteen odotetaan jatkuvan melko runsaana myös tänään, vaikka menoliikenteen vilkkaimmaksi päiväksi on arvioitu eilinen perjantai.

Ajokeli tuskin on tänään erittäin huono niin kuin se oli eilen Etelä-Suomessa, mutta kaasujalkaa on syytä käyttää tänäänkin varsin harkiten. Ilmatieteen laitos varoittaa, että liikennesää on huono koko maassa paitsi Lapin keski- ja pohjoisosissa. Ajokeliä heikentävät eilisen tapaan lumipyryt ja niihin liittyvä navakka tuuli.

Joulun paluuliikenteen odotetaan ajoittuvan pääosin tapaninpäivälle tiistaille ja sitä seuraavalle päivälle.

Lauantaina maan etelä- ja keskiosassa on Ilmatieteen laitoksen mukaan odotettavissa pilvisyyttä ja lumisadetta, joka voi aluksi olla paikoin sakeaa. Etelärannikolla tulee myös räntäsadetta. Lämpötila pyörii enimmäkseen nollan ja viiden pakkasasteen maastossa.

Maan pohjoisosassa on niin ikään pilvistä, mutta enimmäkseen poutaista. Päivällä alueen eteläosassa sataa lunta, mutta pohjoisosissa taivas on poutainen. Elohopea on enimmäkseen 5–15 pakkasasteessa. Yöllä Lapissa on paikoin jopa 20–25 astetta pakkasta.

STT

00.03: Helsinki-Vantaan lentokentällä vallitsee epätietoisuus

MTV Uutisten lukija kertoo, että kello 23 jälkeen Helsinki-Vantaan lentokentällä oli paljon turhautuneita ja tuntien ajan jonottaneita ihmisiä, jotka eivät tienneet, milloin pääsevät määränpäähänsä. 

– Ihmiset alkavat hermostumaan, kun eivät pääse oikein minnekään. Useampaa varmasti väsyttää ja he haluaisivat päästä kotiin tai sinne, minne ovat matkalla jouluksi.

– Se ei vain vaikuta tällä hetkellä onnistuvan, hän kuvailee tilannetta. 

Perjantai 22. joulukuuta:

22.57: Jämsässä tapahtunut liikenneonnettomuus johtui sairauskohtauksesta

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että aiemmin perjantaina Jämsässä tapahtunut liikenneonnettomuus johti yhden henkilön kuolemaan. 

Poliisi sai hälytystehtävän noin puoli kahdeksan aikaan henkilöautosta, joka oli suistunut tieltä ja törmännyt puuhun Kuorevedentiellä.

Tieltä suistumisen epäillään johtuneen sairauskohtauksesta. Autossa oli vain sen kuljettaja, joka menehtyi onnettomuudessa. 

Sisä-Suomen poliisi tutkii tapahtunutta kuolemansyyntutkintana, eikä tiedota asiasta enempää.

22.55: Lumisateet jatkuvat myös lauantaina

Lumisateet jatkuvat lauantaina etenkin maan itä- ja keskiosissa myös lauantaina, joskin perjantaita rauhallisemmin.

– Keski-Suomi on erittäin lumisateinen ja on erittäin huonoa ajokeliäkin, Pouta sanoo.

22.22: Auto suistui penkkaan Hollolassa

Henkilöauto on ajanut lumikinokseen valtatie 4:lla Päijät-Hämeessä Hollolassa. Tiedotteen mukaan auto on Ohitustiellä etelään menevillä kaistoilla Luhtikylän liittymässä, moottoritien keski-alueella lumikinoksessa. 

Autossa olleet henkilöt ovat päässeet omin avuin ulos autosta. Vasen kaista on tällä hetkellä suljettu ja liikennettä ohjataan paikan päällä. Liikennehaittaa arvioidaan koituvan noin tunnin ajaksi. 

21.38: Suurilta liikenneonnettomuuksilta toistaiseksi vältytty

Huonossa ja osin erittäin huonossa ajokelissä on sattunut useita liikenneonnettomuuksia perjantaina illalla eteläisessä Suomessa. Kuitenkin edelleen kello 21 tilanne oli se, että viranomaisten tietoon ei ollut tullut vakavampia loukkaantumisia maanteiltä.

Pelastustoimen nettipalvelussa Tilannehuoneessa oli karttunut illalla ennen kello yhdeksää tietoja monesta pienestä liikenneonnettomuudesta. Muun muassa Etelä-Savon Juvalla kirjattiin kolme tieturmaa.

20.54: Keski-Suomessa tapahtunut pieniä liikenneonnettomuuksia

Keski-Suomen pelastuslaitos tiedottaa, että noin puoli kahdeksan aikaan henkilöauto oli ajautunut katolleen ojaan 9-tiellä Jämsässä. Autossa olleet kuljettaha ja yksi matkustaja pääsivät kulkupelistä omin avuin ulos ja heidät vietiin tarkastettavaksi.

Samoihin aikoihin Kuorevedentiellä Jämsässä henkilöauto suistui ulos tieltä ja törmäsi puuhun. Puoli yhdeksän aikaan illalla poliisi ohjasi liikennettä yhden kaistan kautta.

Hieman myöhemmin, kello 19.42, Suonenjoentiellä Äänekoskella henkilöauto ajautui ojaan kyljelleen. Auton kuljettaja pääsi ulos ajokistaan omin avuin. 

Pelastuslaitoksen yksiköt ohjasivat liikennettä paikalla kunnes auto saatiin hinauksen kyytiin, Keski-Suomen pelastuslaitos tiedottaa. 

19.10: Maanantai joulunajan ruuhkaisin päivä tieliikenteessä?

Tieliikennekeskuksen perjantain ja lauantain välisenä yönä liikennettä valvova liikenneoperaattori Pertti Törni uskoo, että yö tulee olemaan menoliikenteen osalta rauhallinen ainakin Etelä-Suomessa, missä lumi- ja räntäsade on loppunut. 

Sadealue on liikkunut illan aikana Keski-Suomen ylle, ja Törni uskoo sen hankaloittavan liikennettä myöhäisen illan aikana. Ruuhkasuma on tällä hetkellä siirtynyt niin ikään pohjoisemmaksi. 

– Pääkaupunkiseudulla ja etelässä on jo ruuhkahuippu ohitettu, Törni sanoo Seitsemän uutisissa. 

Tänä vuonna joulua vietetään sunnuntaina, minkä ansiosta menoliikenne jakaantuu useammalle päivälle. Koko joulun ajan pahin liikenneruuhka saattaa osua Törnin arvion mukaan maanantaille.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

MTV tieliikennekeskuksessa: Maanantai joulunajan ruuhkaisin päivä? 2:10
MTV tieliikennekeskuksessa: Maanantai joulunajan ruuhkaisin päivä?

18.00: Kaakkois-Suomessa yli 10 liikenneonnettomuutta

Kaakkois-Suomen poliisin liikennepoliisiyksikön johtaja Jukka Tylli kertoo X:ssä, että valtatie 6:lla Luumäen kohdalla on kirjoitettu joitakin sakkoja muun muassa ohituskieltojen rikkojille. Perjantaina iltaviiteen mennessä Kaakkois-Suomen poliisin tilastoihin oli merkitty 11 liikenneonnettomuutta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

17.42: Illalla ajokeli on kehno Tampere–Pori-akselilla

Sadealue siirtyy alkuillan aikana Tampere–Pori-akselille, kertoo Pekka Pouta sääkarttojaan osoitellen. Iltaseitsemän aikoihin kyseisellä alueella ajo-olosuhteet ovat hankalat. 

– Kyllä aikaa tuonne täytyy varata, Pouta kiteyttää ohjeen joulun menoliikenteeseen lähteville. 

Katso Pekka Poudan kartat: Tällaisessa säässä suomalaiset suuntaavat joulunviettoon 5:00
Katso Pekka Poudan kartat: Tällaisessa säässä suomalaiset suuntaavat joulunviettoon

17.10: Ajo-olosuhteet ovat haastavat, kertoo poliisi

Itä-Uudenmaan poliisi menoliikennettä, ja kuvailee keliolosuhteita haastavaksi valtatiellä 7. Poliisi kehottaakin varaamaan aikaa liikenteeseen.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

16.57: Lounais-Suomen poliisi muistuttaa huonosta ajokelistä

Lounais-Suomen poliisi kehottaa malttia joulukiireeseen etenkin siksi, että ajokeli on huono. Poliisi jakoi viestipalvelu X:ssä kuvan, jossa kahden auton kolari on aiheuttanut kaaoksen Markulantiellä Turussa.

– Koska muiden on väkisin päästävä ohi vaikka nurmikon kautta, on tuloksena eräänlainen liikenteen solmukohta, ja näin on Markulantie poikki, poliisi kirjoittaa X:ssä. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

16.48: Lennot ovat olleet pahasti myöhässä

Haastavien sääolosuhteiden vuoksi lentoliikenne on ollut vaikeuksissa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

–  Voimakkaan sivutuulen takia käytössä on ollut aamupäivän aikana vain yksi kiitotie, millä on ollut vaikutusta lentoliikenteeseen, Finavian viestinnästä kerrotaan STT:lle sähköpostitse.

Useat lennot ovat olleet tunteja myöhässä. Katso alla olevalta videolta, millainen tunnelma Helsinki-Vantaan lentokentällä oli perjantaina iltapäivällä. 

Lennot pahasti myöhässä Helsinki-Vantaalla - tällainen tunnelma lentokentällä on 3:50
Lennot pahasti myöhässä Helsinki-Vantaalla – tällainen tunnelma lentokentällä on

Artikkeli päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat