Mainos

Tunteita, elämyksiä ja romantiikkaa Il Divon tyylillä

Il Divon jäsenille David Millerille, Sebastien Izambardille, Urs Buhlerille ja Carlos Martille menestyminen on villeimpienkin unelmien täyttymys.Maaliskuussa Il Divo konsertoi jälleen Suomessa ja samalla kaatuu viihdemusiikin raja-aitoja.

Il Divo on kolmella edellisellä levyllään saavuttanut yli 22 miljoonan myynnin ja 36 listaykkössijaa sekä yli 100 kulta- ja platinalevyä ympäri maailman.

Viehättävä laulajanelikko palasi estradeille loppuvuodesta, kun Il Divo julkaisi tuoreen The Promise –levynsä.

The Promise -levyn tuottajana on toiminut Steve Mac ja platalta löytyy 12 biisiä Il Divon mahtipontisella tulkinnalla kuten Adagio, Leonard Cohenin Hallelujah ja Abban The Winner Takes It All.

– Halusimme tuoda faneillemme jotain uusia puolia Il Divosta ja studiolla saimme mahdollisuuden yhdistää popmaailmaan ja oopperamaailman uusia tuulia kuten Abbaa ja Cohenia, Carlos Martin aloitti.

– Kokeilu oli kannattava, sillä se rikkoi jälleen uusia aitoja pop-musiikin ja ooperan välillä, Urs Buhler jatkoi.

Il Divon kahta levyä on myyty täällä yli 120 000 kappaletta ja yhtye saapuu Suomeen konsertoimaan Helsinkiin Hartwall Areenalle maaliskuun 18 päivänä.

– Suomalaiset ovat ihanaa yleisöä. He osaavat arvostaa viihdealan erilaisia tuulia ja raja-aitojen murtajia. Vain konserttilavalla voi kokea aidon kosketuksen fanien, musiikin ja esiintyjien välillä. Se on jotain ainutlaatuista ja lupaamme tuoda Suomeen taas näyttävän show’n, David Miller summasi.

Ikuisia unelmia?

Il Divo ei ole mikään tavallinen tarina poikabändistä, vaan tämä on erilainen kertomus neljästä nuoresta miehestä, joille ooppera- ja popmusiikki ovat suuri intohimo.

He esittävät romanttisia rakkaustarinoita suurten orkestereiden säestyksellä, oopperan ehdoilla.

Ryhmään kuuluvat amerikkalainen David Miller, ranskalainen Sebastien Izambard, sveitsiläinen Urs Buhler ja espanjalainen Carlos Martin.

– Lapsesta saakka olen esiintynyt suvun juhlissa ja tehnyt omia biisejä. Muuta ammattia en osannut edes ajatella. Rakkaus ja romantiikka ovat aina näkyneet kappaleissani, Sebastien Izambard sanoo.

– 7-vuotiaana lumouduin musiikista ja otin koulussa pääaineeksi kulttuurin ja oopperamusiikin. Uskallan sanoa, että klassisen musiikin puolen tiedän hyvin, sanoo Carlos Martin.

– Il Divossa toteutuvat villitkin unelmat; romantiikka, glamour ja ooppera. Espanjalaisena miehenä tiedän, että tunteet vievät minua eteenpäin ja se on aina näkynyt myös musiikissani, Martin lisää.

Urs Buhlerin isä vei häntä lapsena paljon luontoon. Sveitsiläinen ajattelikin lapsena, että hänestä tulee joko biologi tai eläintentutkija, mutta lopulta musiikki vei voiton.

– En ole koskaan haaveillut hohdokkaasta, vaan hyvin tavallisesta ja maanläheistä työstä. Vaellusmatkoilla kuuntelin paljon musiikkia ja halusin päästä konservatorioon. Lapsuudessani pakenin ongelmiani musiikin maailmaan, koska siellä uskalsin päästää mielikuvitukseni valloilleen, Buhler jatkoi.

Millerin uravalinta vahvistui, kun hän pääsi esiintymään Milanoon La Scalaan ja New Yorkin Broadwaylle.

– Isäni toimi Nasalla avaruuslentojen insinöörinä ja nuorena uneksin pitkään astronautin elämästä. Kasvoin kuitenkin liian pitkäksi, enkä mahtunut enää ohjaamoon, mutta samaan aikaan opiskelin oopperaa, hän sanoi.

Teksti: Timo Repo

Kuvat: Wireimage

Katso Il Divon videohaastattelu!

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.