Tunteet leimahtivat suurottelussa – valmentaja sai ulosajon, englantilaistähdeltä rajuja vihjailuja tuomarista ottelun jälkeen: "Mitä voi odottaa?"

Dortmundin ja Bayernin välinen tulinen ottelu Saksan Bundesliigassa päättyi tunteikkaiden vaiheiden jälkeen lukemin 3–2 vierasjoukkue Bayernille.

Der Klassikerina tunnetun ottelun ratkaisu oli kiistanalainen, kun Bayernille puhallettiin rangaistus toppari Mats Hummelsin käsivirheestä. Robert Lewandowski ampui rankkarin sisään 77. minuutilla, ja 3–2-maali jäi pelin viimeiseksi.

Rankkarin jälkeen kotijoukkue Dortmundin valmentaja Marco Rose raivosi itsensä toisella keltaisella ulos ottelusta ja katsomon puolelle.

Rose oli saanut ensimmäisen keltaisen korttinsa tuomarille protestoinnista 56. minuutilla.

Ottelun jälkeen näreisyys tuomaroinnista jatkui Dortmundin leirissä. Vasta 18-vuotias keskikenttätähti Jude Bellingham antoi rajuja kommentteja pelin viheltäneestä erotuomarista Felix Zwayerista.

– (Rankkarin lisäksi) voi katsoa useita muitakin päätöksiä tästä ottelusta. Saksan suurin ottelu on annettu tuomarille, joka on aiemminkin järjestellyt ottelutuloksia. Mitä voi odottaa? Englantilainen Bellingham latasi Viaplayn haastattelussa.

40-vuotias Zwayer oli 16 vuotta sitten eli vuonna 2005 avustavana erotuomarina yhdessä ottelussa, joka oli osa valtavaa ottelumanipulaatioskandaalia.

Skandaalin keskiössä oli kroatialaisen Ante Sapinan johtama vedonlyöntiorganisaatio, joka lahjoi lukuisia pelaajia 2. Bundesliigassa ja alemmissa sarjoissa, sekä erotuomari Robert Hoyzer, joka sai tapahtuneesta elinikäisen toimitsijakiellon sekä yli kahden vuoden vankeusrangaistuksen.

Myös erotuomari Dominik Marks sai tapauksesta ehdollista vankeutta.

Vuodesta 2012 kansainvälisenä erotuomarina toiminut Zwayer otti vuonna 2005 Hoyzerilta vastaan 300 euron lahjuksen sitä vastaan, että hän lupasi olla tekemättä kriittisiä ratkaisuja yhdessä ottelussa.

Zwayer oli kuitenkin yksi neljästä erotuomarista, jotka lopulta ilmiantoivat Hoyzerin Saksan jalkapalloliitolle. Hän sai lopulta tapauksesta kuuden kuukauden toimitsijakiellon, joka alun perin salattiin julkisuudelta.

Zwayer on tuominnut Bundesliigassa vuodesta 2009 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja