Tunnetun yökerhon omistaja vangittu kokaiinin maahantuonnista

Kokaiinin käyttö pääkaupunkiseudun yöelämässä on yleistynyt paljon muutamassa vuodessa.

Helsingin huumepoliisi on tutkinut hiljattain useita kokaiiniin liittyviä rikoskokonaisuuksia. Viimeisimmässä jutussa käräjäoikeus on vanginnut Playground-klubin omistajan epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Playground on Helsingin keskustassa Kampissa sijaitseva, konemusiikkia soittava klubi. Etenkin klubin järjestämät riehakkaat aamubileet ovat herättäneet paljon keskustelua. Poliisi on saanut klubin toimintaan liittyen useita ilmoituksia.

Helsingin huumepoliisi alkoi tutkia tapausta jo viime vuoden puolella.

– Tutkinnassa on tällä hetkellä sekä maahantuonti että levitysorganisaatio. Jutun tiimoilta on ollut kiinni otettuna noin kymmenkunta henkilöä, kertoo rikoskomisario Jari Pynnönen MTV3 Uutisille.

Vangittuna jutussa on ollut myös neljä muuta henkilöä intialaistaustaisen omistajan lisäksi. Omistajan epäillään osallistuneen kokaiinierien maahantuontiin.

– Hän on ollut henkilö, joka on pyörittänyt käytännössä koko ravintolatoimintaa Playgroundissa, Pynnönen kertoo.

Huumeen levittämisestä ravintolassa ovat epäiltynä tällä hetkellä muut henkilöt. Törkeästä huumausainerikoksesta epäilty omistaja on tunnustanut maahantuonnin.

Huumeet Suomeen Espanjasta

Suomeen tuoduista kokaiinieristä on saatu takavarikoitua viimeisin, noin 200 gramman erä. Huumeet epäillään kuljetetun Suomeen Espanjasta, ja kuriireina on ollut nuoria naisia. He ovat tuoneet kokaiinin Suomeen kehonsisäisesti.

Juttuun liittyy myös muuntohuumehaara. Siinä asiakkaille on kaupiteltu tabletteja ekstaasina. Poliisin takavarikoiman satojen tablettien erän laboratoriotutkimuksissa kuitenkin selvisi, että kyse on Alpha PVP -nimisestä muuntohuumeesta. Sekä myyjä että ostajat ovat ilmeisesti luulleet ainetta ekstaasiksi.

Juttukokonaisuuden tutkinta valmistuu kevään aikana.

Täsmennys 19.7.

Playgroud-klubia pyörittää nykyisin eri taustayhtiö, joka ei liity huumejuttuun. Uuden vetäjän ja taustayhtiön omistajan mukaan hän on pyörittänyt toimintaa elokuusta 2012. Poliisitutkinta keskittyi klubin tiloihin sekä Kampissa että Punavuoressa, jossa klubi järjestettiin ennen elokuuta 2012.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja