Tummaihoinen Barbie pyrkii presidentiksi – leluvalmistajalta voimaannuttava viesti

0:45
Tältä uudet Barbienuket näyttävät!

Barbie on jo vuosikymmenten ajan osoittanut, että se voi olla mitä vain.

Barbiella on ollut elämänsä aikana monenlaisia uria. Ikoninen nukke on ollut muun muassa ballerina, prinsessa, lääkäri, voimistelija ja astronautti.

Nyt lelujätti Mattel on julkaissut uusimman Barbie-malliston, johon kuuluu neljä erilaista nukkea. Malliston teemana on vuoden 2020 Yhdysvaltojen presidenttikampanja. Malliston keulakuvana toimii tummaihoinen presidenttiehdokas Barbie, varainkeruusta vastaava nukke, kampanjamanageri ja äänestäjä. Samalla Mattel osoittaa myös tukea voittoa tavoittelemattomalle kampanjalle "She should run", jonka tavoitteena on saada naisia hakemaan poliittisiin virkoihin.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä

Tarkoitus rohkaista tyttöjä

Uuden nukkemalliston on tarkoitus kannustaa ja opettaa tulevaisuuden johtajia.

–  Mallisto korostaa eri etnisyyksiä edustavia nukkeja, mukaan lukien tummaihoinen presidenttikandidaatti, jonka tarkoitus on muistuttaa tyttöjä, että hekin voivat johtaa mielipidemittauksista aina puhujanpaikalle asti, Mattel kertoo tiedotteessaan.

Asialliseen vaaleanpunaiseen bleiseriin sonnustautunut nukke seuraa muun muassa senaattori Kamala Harrisin jalanjäljissä. Kamala pyrki Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi 2020. Barbie on jo vuodesta 1992 ollut aktiivisesti mukana Yhdysvaltojen presidenttikilvassa.

Toiset saattavat vielä muistaa, että Mattel on aikoinaan julkaissut Barbien, jonka voi kuulla sanovan: ”Math is hard!”, matikka on vaikeaa. Mattel onkin ottanut aimo askeleen kantaaottavampaan ja ajankohtaisempaan suuntaan nukkiensa kanssa.

Oletuksena on, vaikka sitä ei virallisesti ole vahvistettu, että Ken-nukke toimii kampanjan taustalle komeana, Barbieta tukevana ja sosiaalista mediaa ahkerasti päivittävänä puolisona.

Lähteet: CNN, MattelShe should run, CBSNews ja Glamour

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja