Tuliko matkalaukku liian täyteen? Näillä vinkeillä pakkaat fiksusti

Kesälomareissun tarpeisto mahtuu näppärästi mukaan matkalaukkuun, kun kaiken pakkaa järjestelmällisesti ja tiiviisti mukaan.

Matkalle lähtijän kannattaa karsia matkatavaroistaan kaikki turha pois, jotta laukku ei olisi aivan täynnä jo ennen reissuun lähtemistä. Muuten ystävät jäävät pian ilman tuliaisia.

Kuinka laukun tila maksimoidaan?

Huomioi sää

Tarkkaile määränpääsi sääolosuhteita ennakkoon ja valitse vaatetus sääennusteita silmällä pitäen. Jos ilma näyttää sateiselta, pakkaa mukaan joko sadeasu tai materiaaleja, jotka kuivuvat nopeasti. Mikäli luvassa on hellettä, älä unohda kevyttä vaatetusta ja ranta-asua.

Suunnittele asu jokaiselle päivälle

Kun jokaiselle päivälle on valittuna asukokonaisuus ei perillä tarvitse katua sitä, että pakkasi liikaa vaatetta mukaan.

Luota kerrospukeutumiseen

Kerrospukeutuminen on helppo ratkaisu matkalla. Mikäli sää on kylmä, saa vaatekertoja lisättyä ja vastaavasti vähennettyä kuumalla ilmalla.

Taittele, älä rullaa

Viikkaa paidat ja housut neliöiksi rullaamisen sijaan. Vaaterullat vievät matkalaukusta suuremman tilan kuin viikatut pinot.

Piilota sukat kenkiin

Säästät laukun tilaa, kun hyödynnät myös kenkien sisäpuolet. Sujauta kenkiin pikkutavaraa sukista hygieniatarvikkeisiin. Pakkaa kengät lopuksi muovipussiin, jotta et likaa vaatteita.

Pakkaa tiiviisti

Kokoa tarpeistosi laukkuun siten, että paino jakautuu tasaisesti. Piilota mahdollisesti särkyvä esineistö vaatteiden sekaan laukun keskelle. Reunusta laukku pieneen tilaan mahtuvilla t-paidoilla ja alusvaatteilla. Viikkaa päällimmäiseksi helposti ryppyyntyvät vaatteet.

Lähde: Wikihow

Lue myös

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja