Tuliko hölmöiltyä somessa? Näin helposti pääset eroon nolosta Twitter-historiasta

Kaduttaako se, mitä tuli twiitattua muutama vuosi sitten? Ei hätää, Internetissä on monenlaisia työkaluja, joilla voit poistaa koko Twitter-viestihistoriasi.

The Verge kertoo, millaisia sovelluksia on tarjolla twiittien poistamiseen. Jotkut niistä ovat ilmaisia, toisista täytyy maksaa. 

Suosittu TweetDelete

Monet käyttävät ilmaista TweetDelete-työkalua. Sen avulla voi poistaa Twitter-historian ja ajastaa tulevien twiittien poiston.

TweetDeletessä voi poistaa 3200 twiittiä päivässä. Jos siis olet naputellut viestejä ahkerasti, voit joutua poistelemaan viestejä useampaan otteeseen.

Poistaminen tapahtuu kirjautumalla ensin Twitter-tilille. Sen jälkeen käyttäjän täytyy hyväksyä sovellus ja klikata laatikkoa, jossa lukee Delete all my existing tweets before activating this schedule. Sen jälkeen tarvitsee vain antaa sovellukselle lupa poistaa viestit.

Myös TwitWipe on ilmainen, mutta The Vergen mukaan se on täynnä mainoksia, ja käyttö on hieman hankalampaa kuin TweetDeleten.

Osa palveluista maksullisia

Jos viestejä haluaa poistaa oikein urakalla, voi käyttää esimerkiksi TweetDeleteriä tai TweetEraseria. Kannattaa kuitenkin muistaa, että niiden käytöstä täytyy maksaa.

TweetDeleterissä on mahdollista poistaa 3000 twiittiä päivässä. Käyttäjä voi poistaa kertaheitolla kaikki twiitit ja ladata viestihistorian itselleen.

TweetDeleterissä voi valita, miten usein haluaa palvelun poistavan viestit. Tyhjennyksen voi ajastaa tapahtumaan kerran viikossa tai vaikka puolen vuoden välein. Palvelulla voi myös poistaa automaattisesti tietynikäisiä twiittejä.

TweetEraserissa on samankaltaisia ominaisuuksia, mutta siinä ei voi laittaa päälle automaattista viestien poistotoimintoa.  Jos siis viestejä haluaa poistaa säännöllisesti, The Verge suosittelee valitsemaan jonkin toisen palvelun.

Omat twiitit voi myös tallentaa ennen kuin ne poistaa Twitteristä. Maksullisista palveluista löytyy mahdollisuus arkistoida viestit.

Lähde: The Verge

* * *

Oletko huolissasi siitä, miten lapsesi käyttää sosiaalista mediaa?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja