Tulevaisuuden klassikoita seuraavan sukupolven perinnöksi

Jotkut huonekalut ja valaisimet kestävät hyvin aikaa. Ne miellyttävät silmää vuodesta toiseen ja ovat laadukkaita. Näitä design-esineitä voi hyvin hankkia ajatuksella, että ne jäävät perinnöksi jälkipolville.

Monet tämän päivän sisustusklassikoista ovat kestäneet aikaa jo yli 50 vuotta ja tulevat kestämään varmaan toisen mokoman. Aikaa kestävä muotoilu ja laatu takaavat sen, että ne kelpaavat vielä seuraavillekin sukupolville.

Yhteistä näillä kestävillä design-tuotteilla on minimalistinen muotoilu ja rauhalliset värit. Laatuhuonekalun hankkiminen on myös ekologinen valinta.

Vaikka ne maksavat enemmän kuin itsekoottavat kertakäyttöhuonekalut, ovat ne huomattavasti kestävämpiä kuin halpatuotantona tehdyt tuotteet.

Yki Nummi, Eero Aarnio, Harri Koskinen ovat nimiä, joiden suunnittelemat tuotteet ovat kestäneet aikaa ja tulevat sitä myös vielä kestämään tulevaisuudessakin. Yki Nummi esimerkiksi suunnitteli Lokki ja Modern Art valaisimet jo 1950-luvulla.

Eero Aarnion 60-luvulla suunnittelemat lasikuitutuolit ovat hinnoissaan, mutta retrobuumin myötä haluttua keräilykamaa. Hänen uudemmassa tuotannossaan olevat Tupla Kupla-valaisin ja Puppy-lastentuoli ovat sijoittamisen arvoisia design-tuotteita.

Harri Koskinen on nuoresta iästään (s. 1970) huolimatta suunnitellut jo monta klassikkoainesta olevaa tuotetta, kuten Block-valaisimen ja K-tuolin.

Ulkomaisista valmistajista Hay, Muuto ja Normann Copenhagen ovat seuraamisen arvoisia design-taloja, joiden valmistamat tuotteet ovat nyt jo ansainneet klassikkoleiman.
Lue myös:

    Uusimmat