"Tulee isä-Barkov mieleen" – asiantuntijat ihastelevat Tappara-taituria, mutta vielä enemmän on lupa odottaa

4:07
"Joukkuepelaaja, joka pystyy ratkomaan pelejä" – Anton Levtchi avaa näkemyksiään pelistään, C Moren asiantuntijat odottavat taiturilta vieläkin parempaa.

Tappara-laituri Anton Levtchi on saamassa koneita taas käyntiin. Tiistain CHL-kierroksella Levtchi laukoi komean osuman, ja SM-liigassakin pisteitä on kertynyt mukavaan tahtiin.

Levtchi oli viime kaudella Tapparan kovin pistenikkari, kun runkosarjan 49 ottelussa syntyivät tehot 16+29. Edelliskaudella pisteitä kertyi vielä piste enemmän. 

Levtchi, 25, on noussut viime kausina Tapparan johtavien pelaajien joukkoon. C Moren asiantuntijat Lasse Kukkonen ja Sami Kapanen uskovat hyökkääjällä olevan kuitenkin varaa vieläkin parempaan.

1:05
 Anton Levtchi laukoi Tapparan 2-2-tasoituksen Skellefteåa vastaan Kristian Tanuksen huikaisevasta syötöstä.

Kapanen muistaa Levtchin kaudelta 2015–16, jolloin hän itse toimi KalPan alle 20-vuotiaiden joukkueen valmentajana. Levtchi pelasi tuolloin Tapparan vastaavassa joukkueessa.

– Pisti silmään. Hän on todella taitava, luova, tekee vähän erilaisia ratkaisuja kuin perusmuotista tulevat hyökkääjät. Liike on tietyllä tavalla sulavaa ja pehmeää. Tulee (mieleen) vanhan neuvostotyylisen olonen taitotaso. Hän on kehittynyt paljon, Kapanen sanoo.

– Paljon hyviä asioita, mutta se todellinen läpimurto... ehkä tasaisuus on se, mitä pitäisi parantaa, että hänestä tulee ihan ehdoton tähtipelaaja.

Myös Kukkonen näkee Levtchin pelissä entisen Neuvostoliiton taitureiden kaikuja.

– Tulee isä-Barkov paljon mieleen. Samanlainen peliasento ja muuta, Kukkonen sanoo.

Florida-kapteeni Aleksander Barkovin isä Aleksander Barkov vanhempi pelasi 1990- ja 2000-luvuilla Tapparassa 518 SM-liigan runkosarjan ottelua ja taikoi niissä tehot 135+281.

Kukkosen näkemyksen mukaan noustakseen vielä seuraavalle tasolle Levtchin pitäisi pystyä johtamaan joukkojaan myös kevään kovimmissa peleissä. Viime kevään pudotuspeleissä hyökkääjä jäi tehoihin 1+2 yhdeksässä ottelussa. 

– Hän on loistava pelaaja, mutta murtautuminen maajoukkuetasolle vaatii sen, että kun ovat ne kovimmat pelit, hän on se, joka tekee oikeat pelitavalliset ratkaisut ja pystyy olemaan kovissa paikoissa paras pelaaja, Kukkonen ruotii.

– Ehkä pientä liikkeen terävyyttä kansainväliselle tasolle pitäisi saada, sellaista sähäkkyyttä viimeisiin metreihin ja hetkiin sinne.

Miten Levtchi itse näkee pelinsä kehittyneen? Katso yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja