Tapparan temppu sai asiantuntijat ihastelemaan – "Ei ihan arkipäivää Suomen kiekkoilussa"

Tapparan Anton Levtchi iskee ylivoimalla 2-2-tasoituksen 1:05
Kristian Tanuksen häikäisevä syöttö Tapparan 2–2-tasoitukseen sai Antero Mertarannan innostumaan.

Tappara vastasi suomalaisjoukkueiden huippuhetkestä tiistain CHL-kierroksella, kun se kaatoi ruotsalaisen Skellefteån maalein 4–2. Samalla Tappara varmisti voiton ennakolta kivikovaksi ennakoidussa alkulohkossaan.

Lohkossa taakse jäivät Skellefteån lisäksi keskieurooppalaiset huippujoukkueet Eisbären Berlin ja Lugano. Tappara-valmentaja Jussi Tapola oli syystäkin ylpeä omistaan tiistai-illan taiston tauottua.

– Sanon, että siinä on Euroopan tasolla huippulohko, ja ehkä jopa näistä lohkoista kovin, Tapola totesi C Moren haastattelussa.

– Saatiin hyvä startti siihen silloin elokuussa, ja hienoa, että pystyttiin tällainen lohko voittamaan. Katsotaan, millainen vastustaja tulee seuraavaksi. Nyt ei ole kuin huippujoukkueita jäljellä.

C Moren asiantuntijat Sami Kapanen ja Lasse Kukkonen ihastelivat Tapparan temppua. Kapanen arvioi ennen kauden alkua Tapparan lohkon sarjan kovimmaksi.

– Iso arvostus. Tuo oli etukäteen todella kova lohko. Se, että selviytyy lohkon voittajaksi, vaatii aika paljon onnistuneita ja hyviä suorituksia ja joukkueelta venymiskykyä, Kapanen sanoi.

– Ei tuo ihan arkipäivää Suomen kiekkoilussa ole, että Liiga-joukkue ottaa lohkovoiton alkusarjassa.

Kukkosen totesi, että Tapparassa saadaan olla ylpeitä lohkovoitosta.

– Ehdottomasti hieno saavutus Tapparalta, ja täytyy nostaa hattua hyvin tehdystä työstä.

Joni Tuulola tällää Tapparalle 3-2-osuman 0:56
 Joni Tuulola tälläsi voimalla Tapparan 3–2-voittomaalin.

Tiistaina Tappara tuli hyvin otteluun ja ahdisti vastustajansa avauserässä köysiin. Patrik Virran 1–0-osuman jälkeen Skellefteå iski kuitenkin kahdesti ja johti ensimmäisellä tauolla.

– Tultiin hyvin ensimmäiseen erään. Saatiin asioita kentälle, mitä haluttiin. Harmittavat maalit vastustajalle. Ei montaa paikkaa ollut, mutta pomppi sisään, Jussi Tapola kertasi.

– Toisaalta, kun oltiin hyvässä latingissa ja tiedettiin, että kun jatketaan tuollasta peliä, meillekin tulee ne paikat.

Paikat todella tulivat. Kristian Tanus tarjoili toisessa erässä Anton Levtchille maukkaan poikkikentän syötön, eikä Levtchi erehtynyt. Voit katsoa Tanus-Levtchi-kaksikon mestarinäytteen pääkuvan videolta.

Kolmannessa erässä Joni Tuulola laukoi ylivoimalla voittomaalin. Sami Moilanen viimeisteli voittolukemat tyhjiin.

Tappara näytti tiistaina aivan eri joukkueelta kuin viime viikon 1–6-tappiossa Skellefteålle. Tapola piti näkemästään.

– Se on aina hienoa, että joukkueelle jää pientä kiukkua, jos häviää pelejä, ja häviää vielä tuollaisilla numeroilla. Se vähän tuntuu sisällä, ja halutaan näyttää. Siitä huipu-urheilussa on kysymys, että voit yhden kerran epäonnistua ja pelata huonosti, mutta seuraavana päivänä pitää olla parempi. Tänään osoitettiin sitä.

Tapparan CHL-taival jatkuu pudotuspeleissä. Otteluparit arvotaan perjantaina.