Tuijotatko aurinkovoiteesta vain suojakerrointa? Ihotautilääkäri antoi kotiäidille paremman neuvon

Dermatologi antoi kotiäidille kullanarvoisen neuvon, jonka hän toivoo nyt kaikkien vanhempien tietävän.

Taas on aika kaivaa aurinkorasvat kaapista! Talvilomalla aurinkorannoille tai laskettelurinteeseen suuntaavat perheet keskittyvät usein tuijottamaan aurinkorasvojen suojakertoimesta kertovaa lukua, mutta tämä on asiantuntijan mukaan täysin väärä tapa.

Kertoimien sijaan vanhempien tulisi keskittyä aurinkorasvapurkin takaa löytyvään ainesosaluetteloon.

Valitse rasva suihkeen sijaan

Äiti Connie-Lee Swadling kertoo Facebook-päivityksessään valinneensa aina ennen lapselleen mahdollisimman korkean suojakertoimen omaavan rasvan, kunnes hän ymmärsi, ettei suojakerroin kerro aivan kaikkea.

Asiat muuttuivat, kun ihotautilääkäri kehotti äitiä tutkimaan aurinkorasvapurkista löytyvää ainesosaluetteloa ja etsimään kahta tärkeää ainesosaa; titaniumia ja sinkkiä. Nämä ovat kaksi tärkeää ainesosaa, joita tarvitaan suojaamaan iho auringonpolttamilta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkäri kehottaa myös valitsemaan aina rasvan suihkeen sijaan, sillä titanium ja sinkki ovat metalleja, joiden käyttäminen aerosolimuodossa on mahdotonta. Näitä ainesosia sisältämättömät aurinkosuihkeet siis jättävät ihon vaille parasta suojaa. 

Rasvan laadun lisäksi erityisen tärkeää on myös se, että aurinkorasvaa lisätään lapsen iholle tarpeeksi usein. Jos haluat suojata lastasi auringonpolttamilta, lisää aurinkorasvaa joka kahden tunnin välein ja aina uimisen jälkeen. Muista myös suojata lapsen iho ja silmät suoralta auringolta aurinkolasien, hatun ja vaatteiden avulla.

Muista rasva! Aurinko voi olla petollinen.

2:53

Lähde: KidSpot 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja