Tubettaja katseli epätoivoisena, kun hänen saksalainen silmäteränsä paloi isolla liekillä – "Uskomattoman kamala näky"

Tubettajan Audi R8 syttyi tuleen kesken ajon 0:35
Tubettajan Audi R8 syttyi tuleen kesken ajon. Katso videolta, kuinka 26-vuotiaan miehen silmäterä paloi.

Brittimiehen auto syttyi tuleen korjaamokäynnin jälkeen. Korjaaminen maksaisi kymmeniä tuhansia, joten nyt superauto nököttää hänen pihassaan pestynä ja puunattuna, mutta ilman moottoria.

Brittiläinen YouTube-persoona Ben Rayne, 26, on ajautunut jo seitsemän kuukautta kestäneeseen kädenvääntöön autokorjaamon ja vakuutusyhtiön kanssa.

Benin Audi R8 -superauto syttyi viime toukokuussa palamaan kesken ajon. Audi ei palanut täysin poroksi, mutta korjauskuluiksi on arvioitu noin 35 000 euroa.

Hieman jo ikääntyneen R8:n arvo ei ole Briteissä merkittävästi mainittuja korjauskuluja suurempi, joten taloudellista järkeä auton korjaamisessa ei ole.

Ensin syttyi häiriövalo, sitten löivät liekit

Palataan ajassa taaksepäin viime toukokuuhun.

Ben oli juuri hakenut silmäteränsä korjaamolta, johon oli vienyt sen sytytysongelmien vuoksi.

– Sain työhommat pakettiin ja ajattelin lähteä autolla pienelle roadtripille. Se oli tavallaan testiajo, koska autossa oli ollut ongelmia aiemmin, Ben kertoo.

Hän ei ehtinyt autolla pitkällekään, kun kojelautaan syttyi häiriövalo turhan vähäisen öljymäärän vuoksi. Mies ajoi kuitenkin määränpäähänsä ilmoituksesta huolimatta.

Karumpi yllätys odotti kotimatkan alkajaisiksi. Ben havaitsi, että autossa oli outo haju. Se ei myöskään ollut ensin käynnistyä, mutta starttasi kuitenkin lopulta.

Ben lähti taittamaan matkaa peräkanaa kaverinsa kanssa. M40-moottoritiellä Benin ystävä kiihdytti voimakkaasti hänen perässään ja ajoi rinnalle. Seuraavaa näkyä Ben ei omien sanojensa mukaan tule ikinä unohtamaan.

– Katsoin taustapeiliin ja näin liekkien nousevan moottorista. Se oli uskomattoman kamala näky, hän kauhistelee.

Koska Audi R8 on keskimoottorinen auto, sijaitsee voimanlähde kuljettajan takana.

– Auton pysäyttämisessä tuntui kestävän ikuisuus, aika oli täysin pysähdyksissä. Ryntäsin ulos autosta niin nopeasti kuin pystyin.

Vakuutusyhtiö nosti kädet pystyyn

Ben kertoo, ettei ole tapauksen jälkeen voinut enää katsoa missään muussakaan autossa taustapeiliin sen aiheuttaman stressireaktion vuoksi. Nyt hän kääntääkin autoon istahtaessaan taustapeilin kohti kattoa.

Benin vakuutusyhtiön mukaan Audin syttymiseen johtanut vika oli korjaamon syytä.

Auto seisoo tällä hetkellä hänen pihassaan viimeisen päälle pestynä, mutta ilman moottoria. Maalipinta auton takaosassa on entinen, mutta senkin huomaa vain lähemmässä tarkastelussa. Sen selkeämpiä merkkejä palosta ei jäänyt.

Katso alta, miltä auto näyttää nyt.

Lähteet: Backgrid, All Over Press

Lue myös:

    Uusimmat