Trumpista kertova kohukirja julkaistaan keväällä suomeksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpista kertova kirja Fire And Fury - Inside The Trump White House julkaistaan suomeksi keväällä, kertoo kirjakustantaja Tammi.

Kirja perustuu lukuisille Wolffin tekemille kahdenkeskisille haastatteluille presidentin, tämän esikunnan ja lähipiirin kanssa.

Kirja sai paljon mediahuomiota jo ennen julkaisuaan ja se nousi myyntitilastojen kärkeen Yhdysvalloissa heti julkaisupäivänään.

Trump itse on kuvaillut kirjaa valheelliseksi ja virheelliseksi.

– Täynnä valheita ja vääristeltyjä lähteitä, joita ei ole olemassa, Trump tviittasi kirjasta.

Trumpin asianajajat yrittivät estää kirjan julkaisun Yhdysvalloissa, ja he lähettivät kustantajalle kirjeen, jossa vaadittiin kirjan takaisinvetoa. Asianajajat myös vaativat kustantajalta pahoitteluja Trumpille.

Tammen mukaan kirjan julkaisuajankohta Suomessa on maalis-huhtikuussa. Sen suomentaa palkittu englanninkielisen kirjallisuuden suomentaja Ilkka Rekiaro.

– Tammella on ilo saattaa tämän hetken kuumin kansainvälinen tietokirja heti tuoreeltaan myös suomalaisen lukijakunnan ulottuville. Kirja on välttämätöntä luettavaa kaikille, jotka haluavat tietää, mistä maailmalla nyt puhutaan, kertoo Tammen tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö Markku Aalto yhtiön tiedotteessa.

Paljastuskirjan kirjoittaja Michael Wolff: Paljastukset johtavat Trumpin eroon 0:42

Kohukirjan kirjoittaja Michael Wolff kuvailee Trumpia lapseksi 4:51

Trumpin lakimies yrittää estää paljastuskirjan julkaisua 3:36

Lue myös:

    Uusimmat