Mainos

Trumpin varapresidenttiehdokas on teekutsuliikkeen kristitty, joka inhoaa homoja

1:17

Republikaanien todennäköisen presidenttiehdokkaan Donald Trumpin huhutaan jo päättäneet kenet hän haluaa mahdolliseksi varapresidentikseen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Trump on kertonut republikaaneille, että hänen varapresidenttiehdokasvalintansa kohdistuu Mike Penceen.

Konservatiivipoliitikko-Pencen avulla Trump yrittää rauhoittaa Trumpiin kriittisesti suhtautuvaa republikaanien puoluejohtoa. New York Timesin tietojen mukaan Trump olisi vihjaillut jo puoluejohdolle, että Pence on hänen valintansa.

57-vuotias Penceä pidetään tasapainoisena henkilönä ja hänellä on pitkä poliittinen kokemus.

Kampanjoi turvapaikanhakijoita vastaan

Pence suhtautuu konservatiivisesti muun muassa aborttioikeuteen ja seksuaalivähemmistöihin. Pence vastustaa homojen avioliitto-oikeutta eikä hänen mielestään homoseksuaali voi suorittaa asepalvelusta. Hän on puhunut kongressille, ettei edustajainhuoneen pitäisi tunnustaa homoseksuaaleja.

Pence on myös kampanjoinut, ettei syyrialaisia turvapaikanhakijoita sijoitettaisi Indianaan, mutta hänen yrityksensä epäonnistui. Pence on konservatiivisen teekutsuliikkeen jäsen. Pence on naimisissa oleva kristitty ja hänellä on kolme lasta. 

Trumpin uskotaan harkinneen varapresidentikseen myös presidenttiehdokkuutta itsekin tavoitellutta New Jerseyn kuvernööriä Chris Christietä, senaattori Jeff Sessionsia ja entistä edustajainhuoneen puhemiestä Newt Gingrichiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.