Mainos

Trump: USA ja Meksiko pääsivät sopuun maahanmuutosta – tullimaksut peruttu

1:05
Videokuvaa Yhdysvaltain ja Meksikon rajalta.

Yhdysvallat ja Meksiko ovat päässeet sopuun maahanmuuton rajoittamisesta, kertoo Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. Sopimus merkitsee sitä, että Trumpin uhkaamat viiden prosentin tuontitullit meksikolaisille tuotteille eivät astu voimaan maanantaina.

Trumpin mukaan Meksiko on sitoutunut vahvoihin toimiin rajoittaakseen Meksikon läpi Yhdysvaltoihin pyrkivien keskiamerikkalaisten siirtolaisten määrää. Laittomat rajanylitykset Meksikosta Yhdysvaltoihin ovat olleet viime kuukausina korkeimmalla tasollaan yli 10 vuoteen.

Trumpin tuontitullit olisivat nousseet viidellä prosenttiyksiköllä joka kuukausi 25 prosenttiin asti. Trump kertoi sovusta Twitterissä varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa.

– Voin ilokseni ilmoittaa, että Yhdysvallat on saavuttanut ja allekirjoittanut sopimuksen Meksikon kanssa. Tullit, jotka Yhdysvaltojen oli määrä asettaa maanantaina Meksikoa vastaan, on nyt toistaiseksi jäädytetty, hän sanoi.

Trumpin ilmoitus tuli kolme päivää kestäneiden neuvottelujen päätteeksi.

Myös Meksikon ulkoministeri Marcelo Ebrard kiitteli ratkaisua Twitterissä.

– Yhdysvaltojen tullit eivät toteudu maanantaina. Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet meitä ja osoittaneet Meksikon suuruuden, hän tviittasi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja