"Trump halusi vaihtaa Puerto Ricon Grönlantiin": presidentin entinen virkamies kertoo nähneensä kauheita asioita Trumpin hallinnossa

9:29
Katso myös video: MTV:n Uutisaamussa käsiteltiin demokraattien puoluekokousta.

Virkamiehen mukaan Trump piti Puerto Ricoa "likaisena ja köyhänä". 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump halusi myydä tai vaihtaa Karibianmerellä sijaitsevan Puerto Ricon Tanskalle kuuluvaan Grönlantiin, koska presidentti piti Puerto Ricoa "likaisena ja köyhänä".

Ainakin näin väittää Trumpin entinen virkamies Miles Taylor. Karibianmerellä sijaitseva Puerto Rico on Yhdysvaltain itsehallintoalue.

Kotimaan turvallisuusviraston kansliapäällikkönä aiemmin toiminut Taylor sanoi keskiviikkona, että Trump esitti ajatuksen sen jälkeen, kun Yhdysvallat suunnitteli tukitoimia hurrikaanien koettelemalle saarelle.

– Hän ei vain halunnut ostaa Grönlantia, vaan halusi myös tietää, voisiko hän myydä Puerto Ricon, että voisimmeko vaihtaa Puerto Ricon, koska hänen mielestään saari oli likainen ja ihmiset siellä köyhiä, Taylor kertoi MSNBC-kanavalle.

Taylorin mukaan Trump ei lausunut kommenttiaan vitsinä.

– He (puertoricolaiset) ovat yhdysvaltalaisia. Emme puhu maanmiehistämme noin, hän sanoi.

Trump on aiemminkin puhunut aikeistaan ostaa Tanskalle kuuluva Grönlanti. Viime vuonna hän perui valtiovierailunsa Tanskaan, koska Tanskan pääministeri Mette Frederiksen torjui ehdotuksen absurdina.

Entinen työntekijä nousi Trumpia vastaan

Taylor on yksi niistä Trumpin hallinnon entisistä työntekijöistä, jotka ovat nousseet avoimesti presidenttiä vastaan.

Hän on julkisuudessa asettunut tukemaan Trumpin kanssa presidentin paikasta kisaavaa Joe Bidenia ja kertonut, että se, mitä hän näki Trumpin luonteesta työskennellessään tämän kanssa, "oli kauheaa".

– Sen jälkeen, mitä näin hallinnossa, minun pitää tukea Joe Bidenia. Vaikka en ole demokraatti, ja olen eri mieltä monista tärkeistä asioista heidän kanssaan, olen varma, että Joe Biden suojelee maatamme eikä tee samoja virheitä kuin tämä presidentti, hän sanoi USA Today -lehden mukaan.

Trump on vastannut kutsumalla Tayloria Twitterissä "entiseksi tyytymättömäksi työntekijäksi" ja "todella jäykäksi".


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja