Trafi siirsi Turun AMK:n katsastusjupakan selvittelyn poliisille

5:59

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on siirtänyt Turun ammattikorkeakoulun tuontiautojen rekisteröintikatsastusten puutteiden selvittelyn poliisille.

Katsastus uudistuu sunnuntaista lähtien. Kuuntele yllä olevalta videolta, miten se vaikuttaa autoilijoihin.

Iltalehden mukaan helsinkiläisyritys olisi teettänyt koululla autojen haamukatsastuksia ja jopa parinsadan auton taustat olisivat epäselvät.

Turun AMK:n mukaan omavalvonnassa vuonna 2015 havaittiin puutteita tuontiautojen katsastusten kirjaamisessa. Lisäksi on huomattu, että joidenkin autojen rekisteriin kirjattu katsastuspäivä on saattanut olla myöhäisempi kuin varsinainen katsastuspäivä vielä vuoden 2015 jälkeenkin.

Rehtori Vesa Taatilan mukaan opiskelijat avustavat katsastuksissa ja tekevät harjoituskatsastuksia, mutta vastuu katsastuksista on henkilökunnalla. Henkilökunta on vedonnut kiireeseen, jonka vuoksi katsastuksia on ehditty kirjata vasta jälkikäteen.

AMK:n sisäinen selvitys ei kyennyt vastaamaan kaikkiin väitteisiin, joten asia siirrettiin Trafin selvittelyyn. Nyt se on siirtynyt poliisille.

Rikoskomisario Kaarle Lönnroth Lounais-Suomen poliisista sanoo, ettei voi ottaa kantaa mahdollisiin epäiltyihin tai rikosnimikkeisiin. Esitutkinta ei ole vielä alkanut, mutta se alkaa Lönnrothin mukaan kesän aikana.

Lähde: STT

***

0:15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja