Mainos

Traaginen tapaus herätti opettajan – kirjoitti yli sadalle oppilaalle koskettavat kirjeet

Amerikkalaisopettaja teki paljon enemmän kuin työnkuvaan kuuluu yrittäessään varmistaa, ettei kukaan hänen oppilaistaan tee mitään harkitsematonta.

Vain pari kuukautta sitten opettaja Brittni Darras järkyttyi kuullessaan yhden oppilaistaan yrittäneen itsemurhaa. Darras halusi helpottaa sairaalassa toipuneen tytön oloa kirjoittamalla tälle kirjeen siitä, kuinka erityinen tyttö on.

Tämän jälkeen Darras vei kokeilun vielä pidemmälle. Hän kirjoitti vastaavan, henkilökohtaisen kirjeen yli sadalle muullekin oppilaalle muistuttaakseen heitä heidän erityisyydestään.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Darras kertoo liki 180 000 kertaa jaetussa päivityksessään, kuinka erään oppilaan äiti kertoi hänelle vanhempaintapaamisessa lapsensa poissaolon syyksi itsemurhayrityksen. Opettaja kertoo, että itsemurhaa suunnitellut tyttö oli enemmän kuin tosissaan, mutta poliisit ehtivät juuri viime hetkellä pelastamaan hänet. Tyttö oli jo poistanut kaikki sosiaalisen median tilinsä ja jättänyt hyvästit kirjeiden muodossa läheisilleen.

– Hänen äitinsä istui edessäni ja me molemmat vuodatimme kyyneleitä. Tunsin oloni avuttomaksi, ja kysyin, voisinko kirjoittaa oppilaalleni kirjeen sairaalaan toimitettavaksi; hän sanoi, että hänen tyttärensä pitäisi siitä. Oppilaani sai kirjeen: hänen äitinsä kertoi tyttärensä itkeneen, kääntyneen hänen puoleensa ja kysyneen: "Kuinka joku voi sanoa noin kauniita asioita minusta? En uskonut, että kukaan kaipaisi minua, jos olisin poissa", opettaja kirjoittaa.

Tämä sai Darrasin todella ymmärtämään, kuinka lähellä oppilaan menettäminen oli ollut. Hyväsydäminen opettaja halusikin omalta osaltaan auttaa varmistamaan, ettei yksikään oppilas enää ajautuisi samaan tilanteeseen.

– Käytin seuraavat 2 kuukautta kirjoittamalla kirjeitä jokaiselle oppilaalleni – niitä oli yli 100 – kertoen jokaiselle, mitä erityistä ja ainutlaatuista heissä on. 

Darras muistuttaa, että itsemurhalukemien kasvaessa on hyvä muistaa, millaisia paineita lapset joutuvat kestämään yrittäessään menestyä, sopeutua ja olla hyviä koulussa ja urheilun saralla.

– Meidän pitää muistaa, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja se tekee heistä erityisiä. Sen sijaan, että yrittäisimme muuttaa sitä, meidän pitää hyväksyä se, koska yhdessä voimme tehdä muutoksen, ja pelastaa elämiä!

3:08

Lähde: Someecards

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.