Traaginen F1-kausi 1994: Ayrton Sennan turman varjossa käsittämättömiä tapahtumia

Formula ykkösten kausi 1994 muistetaan ennen kaikkea kahden kuljettajan kuolemaan johtaneista onnettomuuksista sekä ristiriitaisesta mestaruuden ratkeamisesta, mutta traaginen kausi piti sisällään paljon muitakin erikoisia tapahtumia.

Tämä on uudelleenjulkaisu artikkelista, joka julkaistiin MTV Urheilun verkkosivuilla 17. joulukuuta 2017. 

Päällimmäisenä kaudesta ovat jääneet mieleen Imolan surulliset tapahtumat Roland Ratzenbergerin ja Ayrton Sennan kuoltua radalla.

Formuloiden musta ajanjakso sai jatkoa vain kaksi viikkoa myöhemmin, kun Sauberin Karl Wendlinger rysäytti ulos Monacon aika-ajoissa dramaattisella tavalla. Hänen selviytymistään jouduttiin jännittämään usean viikon ajan itävaltalaiskuskin oltua koomassa sairaalassa.

Kesällä Saksan GP:ssä Jos Verstappenin Benettonin räjähtäminen liekkeihin varikolla toi mieliin 12 vuotta aiemmin Riccardo Pallettin kuolemaan johtaneen tulipalon. Hollantilainen kuitenkin nousi autostaan lähes vahingoittumattoman. Hän selvisi turmasta vain avonaisen visiirin takia kasvoihin tulleilla lievillä palovammoilla.

Nämä tapahtumat sekä Michael Schumacherin ja Damon Hillin katkera mestaruustaistelu ovat pääosassa vuoden 1994 kausikoosteessa.

Ikimuistoiset F1-kaudet 1994: Tragediaa ja uusia legendoja on katsottavissa nyt cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Tarjolla on myös muita kausikoosteita ja F1-legendoista kertovia dokumentteja. Jaksoesittelyt löydät tästä jutusta.

Lue myös:

    Uusimmat