Koskee myös Suomea: Toyotan uuden katumaasturin takarenkaat voivat irrota vauhdissa – "Saattaa lisätä onnettomuusriskiä"

1:55

Toyotan viimeisimmän takaisinkutsun taustalla on varsin karmaisevalta kuulostava vika, mutta tiettävästi se ei ole johtanut yhteenkään onnettomuuteen. Autoja kutsutaan tarkistuksiin myös Suomessa.

Toyota on ilmoittanut kutsuvansa takaisin vuosimallin 2019 C-HR-katumaastureita, sillä niiden taka-akseleiden kiristyksissä on havaittu puutteita. Takaisinkutsu koskee Suomessa 247 autoa.

Pääkuvan video: Tällainen on Suomeen palaavan Toyota Camryn tuorein sukupolvi

Mikäli tehtaalla tehty kiristys on jäänyt puolitiehen, on vaarana, että rengas tai renkaat irtoavat ajon aikana.

USA:n Toyota kertoo – varsin osuvasti – että takarenkaiden irtoaminen voi heikentää sekä jarrutustehoa että auton vakautta ja saattaa näin ollen lisätä onnettomuusriskiä.

– Määrä on pieni, ja ongelma erittäin epätodennäköinen, mutta koska kysymyksessä on turvallisuuteen liittyvä asia on valmistaja katsonut toimintatapojemme mukaisesti aiheelliseksi julkistaa tarkastuskampanjan näille autoille, kertoo Suomen Toyotan viestintäpäällikkö Pekka Karvinen.

Toyota ottaa yhteyttä autojen omistajiin. Tarkastustoimenpide on asiakkaalle maksuton.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto NHTSA kertoo, ettei sen tietoon ole tullut yhtäkään kyseisen vian aiheuttamaa onnettomuutta.

Muitakin Toyota-takaisinkutsuja Suomessa

Toyota kertoi viime viikolla massiivisesta takaisinkutsusta, joka koskettaa 2,4 miljoonaa Aurista ja Priusta, joiden hybridijärjestelmässä oleva vika voi johtaa auton yllättävään sammumiseen. Tämä takaisinkutsu koskee Suomessa 3 055 autoa.

Syyskuussa Toyota ilmoitti Prius- ja CH-R-mallien takaisinkutsusta liittyen niiden sähköjärjestelmiin, joissa voi tapahtua ylikuumenemista, mikä saattaa ääritilanteissa johtaa tulipaloon. Tämän vian vuoksi tarkastukseen kutsuttavia autoja on Suomessa 3 300.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja