Rallin MM-kauden seuraavaa osakilpailua lykätään – kisa saattaa jäädä kokonaan ajamatta

Pysähtyykö koko urheilumaailma koronan takia? 5:00
Videolla keskustelua koronaviruksen vaikutuksista urheilumaailmaan.

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö tiedotti perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, että huhtikuun loppupuolelle kaavailtu Argentiinan MM-ralli siirretään myöhempään ajankohtaan koronaviruksen vuoksi. Mahdollista on, että kilpailu jää kokonaan ajamatta.

Argentiinan hallitus teki torstaina linjauksia estääkseen viruksen leviämistä maassa. WRC-promoottori, Kansainvälinen autoliitto FIA ja Argentiinan MM-rallin järjestäjät tekivät hallituksen linjauksen jälkeen päätöksen kilpailun siirtämisestä.

Päätös on kova, sillä Argentiinan MM-ralli on yksi vuoden suosituimmista kilpailuista yleisömäärässä mitattuna.

– Ymmärrämme, että Argentiinassa pyritään estämään viruksen leviäminen etenkin isoissa tapahtumissa, joissa suuri määrä ihmisiä kokoontuu yhteen, MM-sarjan promootioyhtiön pomo Oliver Ciesla kertoi tiedotteessa.

– Pahoittelemme lykkäystä. Kaikki osapuolet tekevät tiiviisti yhteistyötä, jotta tapahtumalle löytyisi uusi ajankohta, Ciesla sanoi.

Vaikea löytää ajankohtaa

Tiedotteessa ei puhuttu kilpailun lopullisesta kuoppaamisesta, mutta kisan peruuntuminen on mahdollista. Promoottorilla, FIA:lla ja rallijärjestäjillä on iso haaste löytää rallille ajankohta, joka olisi logistisesti mahdollinen WRC-tiimeille.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan näillä näkymin toukokuun loppupuolella Portugalissa, mistä rallikaravaanin pitäisi siirtyä Sardiniaan kesäkuun alussa järjestettävään kisaan. Portugalin ja Sardinian rallit tosin ovat myös perumisuhan alla koronapandemian vuoksi.

Sardinian jälkeen kalenterissa on reilun kuukauden tauko, mutta seuraavana vuorossa on niin sanottu kaukokisa Keniassa heinäkuussa. Safari-rallista on puolestaan tarkoitus siirtyä elokuuksi Suomeen, mistä matka jatkuu Uuden-Seelannin kaukokisaan.

Uuden-Seelannin osakilpailun jälkeen kalenteri on niin tiivis, ettei Argentiinalle käytännössä löydy paikkaa, mikäli alkuperäisestä kisaohjelmasta pidetään kiinni. Kalenteriin saattaa tosin tulla vielä useita muutoksia. WRC-promoottori ja FIA seuraavat tarkasti koronatilannetta ja tekevät myöhemmin päätöksiä tulevista kilpailuista.

Sairastumisriskiä ei oteta

Toyotan WRC-tiimin urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström arvioi torstaina MTV Urheilulle, että koronavirus voi aiheuttaa muutoksia rallin MM-sarjaan.

– Tässä on monta asiaa, jotka pitää ottaa huomioon. Emme halua viedä henkilökuntaa alueelle, missä riski sairastumiseen on suuri. Rallijärjestäjien pitää puolestaan huomioida, miten valtio suhtautuu tapahtumien järjestämiseen, Lindström sanoi.

Koronapandemia ei ole aiheuttanut muutoksia Meksikon MM-ralliin, joka käynnistyy varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat