Toyotan ja PSA:n yhteistyö syvenee

Suuren japanilaisen autonvalmistajan Euroopan osasto Toyota Motor Europe ja ranskalainen PSA Peugeot Citroën laajentavat vuonna 2012 alkanutta yhteistyötään. Kolmikko esittelee uusia malleja Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2016.

Suuretkin autonvalmistajat joutuvat etsimään säästömahdollisuuksia monista lähteistä. Yksi on yhteistyö muiden valmistajien kanssa, ja tähän ratkaisuun päätyivät Toyota ja PSA vuonna 2012. Kolmikolla on markkinoilla samalta tuotantolinjalta tuleva pikkuauto, joka tunnetaan merkistä riippuen joko nimellä Aygo, 107 tai C1.

Toyotan kohdalla suurin muutos on toistaiseksi on ollut suomessakin erittäin suositun pakettiauto Hiacen korvaaminen PSA:n tuotteisiin pohjautuvalla Proace-mallilla. Nyt yhteistyö on kantanut hedelmää ja kolmikko esittelee täysin uudet yhteistyössä kehitetyt pakettiautot, jotka kulkevat nimillä Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller ja Toyota Proace.

Mallit jakavat tekniset ratkaisut, moottorit sekä varusteet. Kukin merkki kuitenkin tarjoaa persoonallisen ja brändiinsä sopivan ilmeen. Näiden mallien myötä yhteistyö tulee jatkumaan alkuperäisen sopimuksen mukaisesti vuoden 2020 ylitse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja