Toyota pahoittelee: Lähes 300 000 asiakkaan tiedot olivat vapaata riistaa vuosien ajan

Entinen hakkeri Benjamin Särkkä suomalaisten yritysten tietoturvasta:"Kaikilla on jotakin puutteita" 5:16
Entinen hakkeri kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa vuonna 2020 suomalaisten yritysten tietoturvasta: "Kaikilla on jotakin puutteita"

Toyotan alihankkijan virheen vuoksi lähes 300 000 asiakkaan olivat julkisesti verkossa viiden vuoden ajan. Autovalmistaja ohjeistaa asiakkaitaan olemaan tarkkana mahdollisten tietojenkalasteluviestien varalta.

Autovalmistaja Toyota on julkaissut pahoittelun ja tiedotteen erikoisesta kömmähdyksestä. Alihankkijan mokan seurauksena satojen tuhansien asiakkaiden tietoja oli julkisesti verkossa saatavilla useiden vuosien ajan. Pahojen väärinkäytösten riskiä ei onneksi ole.

Toyotan esiin tuoma tapaus liittyy valmistajan T-Connect-palveluun, joka mahdollistaa erilaisia autojen navigointi- ja etäohjaustoimintoja. Yhteensä 296 019 asiakkaan tietoja on huomattu olleen verkossa saatavilla.

Tapaus sai alkunsa joulukuussa 2017, kun alihankkijana toiminut sovelluskehittäjä oli ladannut osan T-Connectin lähdekoodista julkiseen GitHub-tietovarastoon. Syyskuussa 2022 huomattiin, että tuo lähdekoodi sisälsi avaimen, jolla oli mahdollista päästä käsiksi palvelimeen, joka puolestaan sisälsi asiakkaiden tunnuksia ja sähköpostiosoitteita.

Asianomainen GitHub-tietovarasto muutettiin yksityiseksi 15. syyskuuta, eli samana päivänä kun asia huomattiin. Palvelimen avain muutettiin kaksi päivää myöhemmin.

Toyota pahoittelee tapahtunutta ja ohjeistaa asiakkaitaan olemaan tarkkana mahdollisten tietojenkalasteluviestien varalta.

Tiedossa ei ole, että asiakastietoja olisi rikollisiin tarkoituksiin käytetty, eikä mahdollisella tietovarkaalla olisikaan paljoa käyttöä asiakastunnuksille. Sähköpostiosoitteita sen sijaan olisi mahdollista käyttää Toyota-aiheiseen tietojenkalastelukampanjaan.

Katso alla olevalta videolta helpot vinkit parempaan tietoturvaan.

Tietoturva kuntoon näillä viidellä helpolla vinkillä 0:40
KATSO VIDEO: Tietoturva kuntoon näillä viidellä helpolla vinkillä.

Lue myös:

    Uusimmat