Touko Aalto ihmettelee miehen läpsimisestä syntynyttä kohua: "Jos se on synti tässä maassa, eikä naisten seksuaalinen ahdistelu, niin se on väärin"

Touko Aalto juhli railakkaasti – läpsi miestä takapuolelle ja bailasi ilman paitaa 0:20

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kommentoi MTV Uutisille tuoretta kohua, joka nousi kuvista, joissa hän läiskii miestä takapuolelle ja juhlii ilman paitaa tukholmalaisella homoklubilla.

– Minusta ei ole arvokasta, että Suomessa ei tehdä juurikaan uutisia siitä, kun naisia seksuaalisesti ahdistellaan, kouritaan ja läimitään, Aalto vastaa, kun MTV Uutiset kysyi häneltä, onko hänen käytöksensä tukholmalaisella klubilla poliitikon arvolle sopivaa.

– Minä kunnioitan läsnäololla heitä, ja otan paidan pois. Jos se on synti tässä maassa, eikä aiemmin mainitsemani asiat, niin se on väärin tässä, Aalto jatkaa eli hän ei pidä käytöstään sopimattomana.

Häirinnästä uutisoitu runsaasti

Aallon väite siitä, että uutisissa ei käsiteltäisi naisten seksuaalista ahdistelua, ei pidä kuitenkaan paikkaansa.

Häirinnästä on tehty tänä vuonna uutisia melko paljon: MTV Uutiset on kertonut esimerkiksi naisjuristien, työpaikkojen, Suomalaisen maajoukkueen ja yliopistojen seksuaalisesta häirinnästä.

Myös muut mediat ovat olleet ahkeria uutisoimaan aiheesta, etenkin viime syksyisen Me Too -kampanjan myötä.

"Jos tämä on ongelma, niin olkoon"

Aallon mukaan hänen käytöksessään tukholmalaisklubilla ei ole mitään pahaa.

– Mitä pahaa siinä on, että minä juhlistan moninaisuutta, ihmisarvoa ja -oikeuksia paikassa, jossa kaikki syrjityt ovat saman katon alla ja voivat olla omia itsejään.

Aalto kertoo, että läpsinnän kohteena oleva mies oli hänen ystävänsä, joka oli pyytänyt, että voisivatko hänen ystävänsä ympärillä läpsiä häntä leikkimielisesti.

– Jos tämä on ongelma, niin olkoon.

Bileissä bileiden tavalla

Aalto haluaisi, että uutisointi keskittyisi enemmän muihin asioihin, kuten esimerkiksi transihmisten sterilisointipakkoon.

Tällä hän viittaa siihen, että Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa sukupuolen korjaavan henkilön on oltava lisääntymiskyvytön.

Aallon mukaan jokaisen pitäisi antaa toimia bileissä bileiden tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat