Toto Wolffilta paljastus Romain Grosjeanin karmivasta kolarista – Mercedes oli valmis vetäytymään kisasta

Haasin Romain Grosjean ajoi karmivan kolarin sunnuntain Bahrainin GP:ssä. Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan saksalaistalli olisi ollut valmis vetäytymään kisasta, jos Grosjean olisi loukkaantunut vakavasti kolarissa.

Sunnuntain Bahrainin GP alkoi dramaattisesti, kun Grosjeanin auto roihahti tuleen kaideosuman jälkeen. Grosjean onnistui kuin onnistui nousemaan ulos autosta liekkimeren keskeltä.

Ranskalainen selvisi tilanteesta vähällä. Hän sai palovammoja pelkästään käsiiinsä.

Video kolarista näkyy jutun yläreunasta.

Dramaattinen tilanne nostatti huolta formulavarikolla. Muun muassa Ferrarin Sebastian Vettel myönsi, että hän arpoi sitä, pitäisikö hänen jatkaa vielä kisaamista.

– Olemme kuitenkin vain ihmisiä. Rakastamme sitä, mitä teemme, ja se on etusijalla. Mutta silti sitä ottaa huomioon, että mitä voi tapahtua, Vettel mietti Motorsport-Total.com:n mukaan.

Myös Vettelin tallikaveri Charles Leclerc myönsi, että kilpailuun paluu tuotti hänelle vaikeuksia. Bahrainin GP:tä jatkettiin sen jälkeen, kun rata oli saatu korjattua kuntoon Grosjeanin haaverin jäljiltä.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff puolestaan paljasti, että saksalaistalli olisi ollut jopa valmis vetäytymään kisasta.

– Jos hän olisi loukkaantunut pahemmin, olisimme hyvin todennäköisesti jättäneet kisan kesken. Ihmisen hyvinvointi on tärkeämpi juttu kuin yksittäinen urheilutapahtuma, Wolff sanoi.

Kisan voittoon ajoi Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton. Grosjean jäi yön yli tarkkailuun sairaalaan.

Lue myös:

    Uusimmat