Toto Wolff avaa: Paluu Amsterdamista 17-vuotiaana muutti kaiken – "Älä kysy, mitä olimme tekemässä siellä"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff, 46, kertoo, että hänen uransa moottoriurheilun parissa käynnistyi 17-vuotiaana, kun hän oli palaamassa lomamatkalta Amsterdamista.

Video: Toto Wolff isännöi Mervi Kalliota Mercedeksellä.

Itävaltalainen ei ollut aiemmin erityisen kiinnostunut moottoriurheilusta.

– En seurannut mitään kilvanajoa, mutta juuri ennen kuin sain ajokortin, ystävämme vei kaveriporukan viikonlopuksi Amsterdamiin. Älä kysy, mitä olimme tekemässä siellä, mutta matkalla takaisin pysähdyimme Nürburgringiin, jossa hyvin läheinen ystäväni, Philipp Peter, oli kilpailemassa Saksan Formula 3 -sarjassa, Wolff alusti formula ykkösten Beyond the Grid -podcastissa.

Tuolloin Wolffin moottoriurheilu-uralle kylvettiin varsinaiset ensisiemenet.

– Sinä hetkenä, kun kuljin varikolla, katselin autoja ja liikuin radalla, kärpänen puraisi.

Wolff vaikuttui kuljettajien taidosta hallita autoa. Hänen mukaansa kuskit tuntuivat "moderneilta gladiaattoreilta".

– Silloin sanoin itselleni, että haluan tulla kisakuljettajaksi. Olin tuolloin 17, Wolff kertoi.

Wolff kilpaili sittemmin muun muassa Itävallan ja Saksan Formula Ford -sarjoissa ja voitti luokkansa vuoden 1994 Nürburgringin 24 tunnin ajossa. 

Wolff jätti sittemmin moottoriurheilun väliaikaisesti, aloitti liiketoiminnan ja perusti oman sijoitusyhtiön Marchfifteenin vuonna 1998. Wolff palasti kilpailemaan amatöörinä ja vuonna 2009 hän osti osan Williamsin F1-tallista.

Wolff nimitettiin vuonna 2012 tallin moottoriurheilujohtajaksi. Seuraavana vuonna Wolff siirtyi Williamsilta nykyisen tallinsa Mercedeksen leipiin moottoriurheilujohtajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat