Mainos

Niki Juusela: George Russell ansaitsee F1-paikkansa – nykytrendissä silti jotain vinksallaan

0:34

Williams vahvisti perjantaina, että F2-sarjan kärkimies George Russell nousee ensi kaudella F1-kuljettajaksi. C Moren F1-selostajan Niki Juuselan mielestä Russell ansaitsee ehdottomasti paikkansa, mutta nykytrendiä hän vieroksuu.

Ylälaidan videolla Russellin näyte ajokyvyistä tältä kaudelta.

20-vuotias Russell voitti viime kaudella GP3-sarjan mestaruuden ja kun F2-kautta on jäljellä kaksi kisaa, hän on pisteissä ykkösenä 37 pisteen erolla Alexander Alboniin. Russell on siis mestari, jos hän saa kahdesta viimeisestä kisasta neljä pistettä, vaikka Albon voittaisi molemmat kisat.

– Russell on ehdottomasti kova jätkä. Hän on ajanut hyvin ja hänellä on hyvä talli tällä hetkellä, Juusela sanoo.

McLaren vahvisti jo aiemmin, että tämän hetken F2-sarjan kolmonen Lando Norris nousee F1-kuskiksi ensi kaudella. Albon on puolestaan yhdistetty Toro Rosson vapaana olevaan toiseen kuskipaikkaan.

– Näistä kuljettajista Russell on ehdottomasti se, joka ansaitsee paikan, enemmän kuin Albon tai Norris. Hänellä on todennäköisesti nyt kaksi mestaruutta peräkkäin ja hän on se kaveri, joka paikan näytöillään ansaitsee. Hän on pystynyt voittamaan ja on näyttänyt sen absoluuttisen nopeuden paremmin. Russell on samalla osoitus siitä, että Mercedeksen kuljettajaputki tuottaa lahjakkaita kuljettajia.

"En tykkää tästä trendistä"

Juuselaa kuitenkin huolettaa se, että F1-kuljettajajoukko nuorenee jatkuvasti. Stoffel Vandoorne on jäämässä sivuun kahden kauden jälkeen, sama kävi jo Pascal Wehrleinille ja Daniil Kvjatille, joka kuitenkin tekee paluun Toro Rossolle. Marcus Ericsson puolestaan putosi Sauberilla varakuljettajaksi. Vaille kuskipaikkaa on jäämässä myös Esteban Ocon, joka on jo ehtinyt osoittaa olevansa äärimmäisen hyvä kuljettaja.

– En välttämättä tykkää tästä trendistä, että kuljettajapaikat ruvetaan täyttämään 18-20-vuotiailla kuljettajilla. F1:ssä on jotain olennaista, joka ei ole niin kuin pitäisi, jos sinne pystytään nostamaan suoraan kavereita F2:sta ja he ajavat ensimmäisissä testeissä tai vapaissa harjoituksissa alle puolen sekunnin päähän meritoituneista kuljettajista.

– Ei siinä mitään, jos järjestelmä ja luokat tämän mahdollistavat, mutta silti minun mielestäni joku mättää, jos sen loikan pystyy tekemään näin helposti. Se petomaisuus vähän uupuu formula ykkösistä, Juusela pohtii.

Hän muistuttaa, että nuoret ovat kiistatta viimeisen päälle hiottuja lahjakkuuksia, mutta auton kehittämiseen tarvitaan kokemusta.

– En pidä siitä, että Vandoorneja ja muita katsotaan se puolitoista-kaksi kautta ja jos kausi on hankala, hänet siivotaan pois ja otetaan junioriohjelmasta uusia tilalle. Pysyvyys ja kuljettajien kehittymismahdollisuudet jäävät siinä tilanteessa vaillinaiseksi, Juusela linjaa.

– Puhutaan Vandoornesta mitä tahansa, niin lahjakkuus ja nopeus eivät ole kadonneet mihinkään. Taustalla on varmasti asioita, joita ei ole tuotu julki, emmekä me välttämättä voida niitä ymmärtää. Toivottavasti jonain päivänä aukeaa asioita, että kuinka vaikea McLarenin auto on ollut hänelle ja niin edelleen.

Tähän mennessä 20 F1-kuljettajan paikasta on vahvistettu 16. Näistä kuljettajista ensi maaliskuun avauskilpailun aikaan alle 24-vuotiaita on kuusi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.