Tosifani käyttää huomattavia rahasummia euroviisuihin

Euroviisufani Jounille viisut ovat kokopäiväinen ja ympärivuotinen elämäntapa. Hän akkreditoituu puolisonsa kanssa kilpailuihin valokuvaajana. Pariskunta seuraa paikan päällä tiiviisti konsertin valmistumista aina harjoitusten alkutunnelmista finaalin loppuhuipennukseen saakka.

Jouni tapasi nykyisen puolisonsa internetissä. Sattumalta molemmat olivat "hulluja euroviisuihmisiä". Häämatkakohteestakaan ei tarvinnut neuvotella: Matkalle suunnattiin Ateenan euroviisuihin vuonna 2006.

Kreikassa kaikki meni nappiin.

– Olimme ensimmäistä kertaa euroviisuissa paikan päällä, ja lisäksi olimme häämatkalla. Vielä kun Lordi voitti euroviisut ennätyspisteillä, niin se kruunasi kaiken.

Jouni puolisoineen akkreditoituu euroviisuihin valokuvaajana. Paikan päällä harjoituksia käydään tarkasti läpi niin omin silmin kuin kamerankin välityksellä.

– On mielenkiintoista nähdä, kuinka kunkin maan palapeli kootaan valmiiksi kohti lopullista esitystä, hän tuumaa.

Ateenan jälkeen euroviisut ovat vieneet Jounia Helsinkiin ja Moskovaan. Keväällä suuntana oli Düsseldorf.

Fanina jo vuosikymmeniä

Hurahtaminen euroviisuihin tapahtui jo kauan ennen Suomen euroviisuvoittoa.

– Kyllä se euroviisuinnostus on minun ikäisilläni alkanut Abban ja Waterloo-kappaleen voiton myötä eli vuonna 1974.

Perhe ei viisuista piitannut, joten Jouni katsoi ne yksin. Voiton jälkeen 12-vuotiaan pojan oli pakko saada Abban levy.

– Äiti kysyi, että eikö single riittäisi. Minä vastasin, että ei.

Vuosien varrella miehen levyhyllyyn on kertynyt Abban lisäksi kaikki ne euroviisulevyt, -kasetit, käännöslevyt ja karaokelevyt, joita Suomessa on ollut mahdollista hankkia. Hyllyssä on paria tapausta lukuun ottamatta joka ikinen viisufinaali.

Mies arveleekin, että hän on vuosien aikana käyttänyt huomattavia summia kilpailumatkoihin ja levyhyllyn täydentämiseen.

Myötäeläminen ja hyvä meininki tärkeintä

Jouni nauttii euroviisuista hyvien melodioiden ja ystäväporukan vuoksi. Suomi tuo kilpailuihin mukavan lisäjännityksen, vaikka oman maan voitto ei olisikaan se tärkein.

Suomen vaihtelevaan viisumenestykseen Jouni ei osaa ottaa kantaa. Hän kuitenkin uskoo, että Suomi voi hyvin voittaa uudestaan.

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja