Tosielämän Karvinen painaa kymmeniä kiloja – katso hälyttävät kuvat kissasta

Muistatko pullean, oranssin piirrettyhahmo Karvisen? New Yorkissa asuu oikea, ihka elävä sellainen – ja aivan liian ylipainoinen.

Garfield, eli suomennettuna Karvinen, on monille tuttu piirroshahmo laiskana, lasagneen mieltyneenä ahmattina. Jenkeissä on tosin löytynyt oman elämänsä oikea Garfield, joka painaa yli 18 kiloa. 10-vuotias pitkäkarvainen tabby tuotiin New Yorkin eläinsuojaan, kun kissan omistaja menehtyi. Valko-oranssi kissa oli hälyttävä näky, ei niinkään hauska tai humoristinen:

– Ensireaktioni oli suunnaton hämmästys, eläinlääkäri Gerard Laheney kertoo.

– Se on lihavin kissa, jonka olen koskaan nähnyt.

Asiantuntijoiden mukaan Garfieldin tulisi pudottaa painoa yhdeksän kiloa – lähes puolet painostaan – saadakseen terveen kissan paperit. Miten ihmeessä kissa pääsi lihomaan noin paljon? Syynä epäillään olleen kuivaruoka, jota kissalla oli saatavana koko ajan omistajansa toimesta. Söikö kissa masennukseen, turhautuneisuuteen vai vain silkasta syömisen ilosta, sitä ei tiedetä.

Varoittava esimerkki ylipainoisista lemmikeistä onkin , joka painoi vain paunan vähemmän kuin Garfield. Meow-kissa menehtyi 5.5.2012 ylipainosta johtuviin sydän- ja keuhkovaivoihin.

Arvioiden mukaan joka kolmas amerikkalainen lemmikki kärsii ylipainosta, Iso-Britanniassa puolestaan uumoillaan olevan lähes 8,3 miljoonaa ylipainoista koiraa.


Lue myös:


Lähde ja kuvat: Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja