Tornadot aiheuttaneet tuhoja Yhdysvalloissa, ainakin kolme kuollut – nuoret kuvasivat pyörremyrskyn koulun yläpuolella: "Onko se tulossa takaisin tänne päin?"

1:12
Video: Tornadot aiheuttaneet laajoja tuhoja Yhdysvalloissa – ainakin kolme kuollut

Tornadot ovat riepotelleet eteläisiä osavaltioita Yhdysvalloissa. Ainakin kolme on kuollut ja useita loukkaantunut, kertoo BBC

Maan kaakoisten osavaltioiden läpi kulkeneet myrskyt aiheuttivat lukuisia tornadoja, ja myrskytuulet repivät irti talojen kattoja ja kaatoivat puita aiheuttaen sähkökatkoksia tuhansille ihmisille. 

Yhdysvaltain kansallinen sääpalvelu on ilmoittanut ainakin 18 pyörremyrskystä.

Lousianassa menehtyi 59–vuotias nainen asuntoautoon, paikalliset viranomaset kertoivat. Alueella on myös raportoitu laajoja vahinkoja muun muassa kirkkoihin ja asuintaloihin.

Alabamassa menehtyi kaksi henkilöä, jotka viranomaisten mukaan olivat aviopari. Osavaltiossa loukkaantuneiden joukossa on myös ainakin yksi 7-vuotias lapsi. 

Myrskyt siirtyvät kohti Floridaa

Myös Mississippissä on riehunut tornadoja, jotka ovat tuhonnut useita koteja. Osa asukkaista on kuvannut videolle tornadoja ja niiden aiheuttamia tuhoja.

CNN:n videolla näkyy, kuinka nuoret mississippiläiset kuvasivat kännykällä tornadoa, joka näytti olevan paikallisen koulun yläpuolella.

– Onko se tulossa takaisin tänne päin? miehen ääni videolla kysyy. 

Tornadojen lähistölle jääminen voi olla vaarallista, koska ne lennättävät hengenvaarallista romua ja puita useiden kilometrien alueelle. 

Tornadojen odotetaan hiljalleen laantuvan seuraavaan aamuun mennessä. Myrskyt puolestaan ovat siirtyneet kohti Floridan rannikkoa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja