Torille! Lapsiperheiden ykkönen: Suomi valittiin maailman parhaaksi paikaksi asua

Ulkomailla asuvat ihmiset ovat nyt äänestäneet, missä maissa lapsiperheiden on parasta asua. Listaus voi yllättää!

Maailman suurimpaan ulkomailla asuvien ja työskentelevien ihmisten verkostoon, InterNationsiin, kuuluvat henkilöt ovat nyt asettaneet maat paremmuusjärjestykseen perhe-elämää ja lasten kasvatusta ajatellen, kertoo Business Insider. Äänestyksessä otettiin huomioon 43 eri elämänlaatuun vaikuttavaa tekijää, ja ne arvioitiin asteikolla 1–7. Tänä vuonna listaus näyttää hyvin erilaiselta kuin viime vuonna. 

Ykköseksi nousi viime vuonna toisella sijalla ollut Suomi. Suomeen muuttaneilla perheillä ei vastausten perusteella ole lainkaan negatiivista sanottavaa koskien lasten terveyttä, turvallisuutta ja yleistä hyvinvointia. Myös koulutus sai kehuja, ja jopa 70 prosenttia piti sitä laadukkaana.

Näistä asioista huolimatta Suomi on kuitenkin vasta sijalla 25. perhe-elämän yleistä tyytyväisyyttä mitattaessa. 

Kakkossijalle nousi Tšekki, joka jäi viime vuoden äänestyksessä vasta sijalle 14. Yli 70 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Tšekeissä koulutusta on helposti saatavilla, vaikka sen laatu ei yltänytkään aivan huipputasolle. 

Kolmannella sijalla on yhden sijan viime vuodesta noussut Israel, jonka lastenhoito- ja koulutusmahdollisuuksiin oltiin pääasiassa erittäin tyytyväisiä.

19 parasta maata lapsiperheille

1. Suomi
2. Tšekki
3. Israel
4. Itävalta
5. Ruotsi
6. Norja
7. Australia
8. Taiwan
9. Belgia
10. Saksa
11. Ranska
12. Puola
13. Alankomaat
14. Luxemburg
15. Etelä-Afrikka
16. Singapore
17. Filippiinit
18. Meksiko
19. Etelä-Korea


***

Lue myös:

    Uusimmat