TOP5 yleisimmät pastavirheet: Osaatko keittää spagetin oikein?

Pidä mielessäsi nämä 5 tärkeää pastasääntöä.

Pastan keittäminen ei ole rakettitiedettä, mutta moni kompastuu kokkauspuuhissa silti yleisiin sudenkuoppiin.

Pastan valmistaminen on periaatteessa helppoa: riittää kun osaat lukea paketista oikean keittoajan ja käyttää hellaa. Moni kuitenkin sortuu pastan valmistuksessa yleisiin virheisiin. Tiesitkö sinä, että pastan sekaan ei välttämättä kannata lisätä öljyä, eikä pastaa kannata keittää kannen alla?

1. Älä lotraa pastaa rasvassa

Käytä väin pieniä määriä öljyä, voita tai margariinia, jos haluat pastaan makua. Rasvaa ei kuitenkaan kannata lisätä siinä toivossa, että se estää esimerkiksi spagetteja tarttumasta toisiinsa. Tämä ei pidä paikkansa.

2. Älä lämmitä pastaa uudelleen mikrossa

Ylijäänyttä pastaa voi säilyttää jääkaapissa noin kolmen päivän ajan. Kun haluat lämmittää pastan uudelleen, laita se siivilään ja aseta siivilä kiehuvaan veteen kattilaan minuutin ajaksi.

3. Älä heitä ylijäänyttä pastaa roskiin

Jos et halua lämmittää pastaa uudelleen sellaisenaan, kannattaa ylijääneet pastat käyttää vaikka kasviskeittoon!

4. Älä keitä pastaa kannen alla!

Älä keitä pastaa kannen alla, sillä pastavesi kiehuu yli helposti. Jätä sen sijaan kattilan päälle makaamaan puukauha. Tällä niksillä vesi ei kiehu kattilasta yli – usko tai älä!

5. Älä huuhtele pastaa keittämisen jälkeen!

Spagetin ja pastan ylipäänsä on tarkoitus olla hieman tärkkelyspitoista ja tarttuvaa. Tällöin kastike pysyy täydellisesti liimautuneena pastaan. Jos huuhtelet spagetin vedellä, pastasta tulee mauttomampaa ja annoksesi vettyy.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat