Top Gearin ex-juontajien uudessa ohjelmassa leikitään tulella – vitsien kohteena Lähi-idän terrorismi

The Grand Tour -autoiluohjelmassa ei pelätä arkoja aiheita.

Kohun saattelemana potkut keväällä 2015 BBC:n suursuositusta Top Gear -auto-ohjelmasta saaneen Jeremy Clarksonin, James Mayn ja Richard Hammondin vetämä uusi ohjelma The Grand Tour tarttui toisessa jaksossaan hieman arkaluontoisempiin aiheisiin.

Daily Mailin mukaan Lähi-idässä sijaitsevassa Jordaniassa kuvatussa lavastetussa jaksossa, juontajakolmikko "pelastaa" kotimaansa kuningattaren terroristien kynsistä. Terroristit ovat kaapanneet kuningatarta kuljettaneen lentokoneen.

Clarkson ampuu satoja luoteja, Hammond taistelee veitsin "terroristin" kanssa ja kuningatar kidnapataan. Amazon Prime -suoratoistopalvelussa nähtävillä olevassa jaksossa selviää lopulta, että kyseessä on harjoitus ja "kuningatar" on näyttelijä.

Katso jakson traileri alla.


Jaksossa Clarksonista vuotaa tekoverta ja mies on saanut palovammoja. Slapstick-action-pätkäksi kuvaillussa kohtauksessa juontajat ampuvat "panttivankeja" (jotka ovat nukkeja" ja lopulta karauttavat pois lentokoneesta.

Clarksonin ohjelman ensimmäisessä jaksossa heittämä mustalaisvitsi on herättänyt polemiikkia.

– Tämä on uusi, liikuteltava kuvausstudiotelttamme. Olemme kuin mustalaisia. Erona vain se, että autot, joita ajamme, ovat vakuutettuja, Clarkson vitsaili kuvaustelttaa esitellessään.

Toisen jakson epäillään herättävän kipakkaakin palautetta terrorismiteemallaan. Ohjelmassa vitsailtiin myös Etelä-Afrikan korkeista autovarkausmääristä.

The Grand Touria kuvattiin hiljattain myös Suomen Lapissa. Vielä ei ole tiedossa, koska kyseinen jakso julkaistaan.

Autoiluohjelman yksinoikeudella esittävä Amazon Prime -suoratoistopalvelu laajenee joulukuussa yli 200 maahan. Vielä ei ole tiedossa, tuleeko palvelu myös Suomeen. Tällä hetkellä palvelu on saatavilla Yhdysvalloissa, Brittein saarilla, Saksassa, Itävallassa ja Japanissa.

The Grand Tour -juontajat kertoivat asiasta YouTubessa julkaistulla videolla. Katso video alla.


Jeremy Clarkson on lupaillut Twitterissä, että ohjelma tulee olemaan nähtävissä "melkeinpä kaikkialla".

Lue myös:

    Uusimmat