TOP 5: Pahimmat virheet, jotka voit tehdä elokuvateatterissa

Kommentoitko elokuvateatterissa jatkuvasti elokuvan kulkua? Haalitko syliisi leffaa varten herkkuarsenaalin, jota rapistelet koko elokuvan ajan antaumuksella? Etkö piittaa deodorantin käytöstä, vaikka olisit menossa elokuviin? Saatat pilata useiden muiden elokuvakokemukset omalla käytökselläsi!

Useimmille elokuvissa käynti on harrastus ja rentouttava hengähdystauko kesken kiireisen arjen. Pahimmillaan muiden käytös voi kuitenkin pilata tämänkin kokemuksen. AVA kokosi yhteen pahimmat mokat, joihin elokuvateatterin yleisössä voi sortua.

Virhe 1: Keskusteleminen

Jatkuva keskusteleminen tai kommentoiminen kesken elokuvan on asia, joka saa muut paikallaolijat hermostumaan. Jokainen haluaa itse tehdä omat huomionsa elokuvasta, eikä kuulla niitä muilta.

Virhe 2: Äänekäs syöminen

Elokuvissa useat herkuttelevat, mutta erityisen paljon meteliä aiheuttavien eväiden herkutteleminen elokuvateatterissa ei kuulu asiaan. Hyvänä nyrkkisääntönä on pidettävä sitä, että rapisevat materiaalit eivät kuulu elokuvateattereihin.

Virhe 3: Jatkuva liikkuminen

Omalta paikalta poistuminen, seisomaan nouseminen ja penkkien hyväksikäyttäminen jalkatukina häiritsevät muita katsojia elokuvissa hyvin paljon. Jos olo on tukala tai odotat tärkeää puhelua, saattaa olla parempi ajatella myös muita elokuvissa viihtyviä ja suunnata vaikkapa seuraavaan näytökseen.

Virhe 4: Kännykän käyttäminen

Elokuvateattereissa toivotaan tavallisesti, että kännykät suljettaisiin elokuvan ajaksi – ja hyvästä syystä. Valoisa näyttö saattaa äänettömälläkin olevassa kännykässä pilata muiden leffakokemuksen.

Virhe 5: Huono hygienia

Hienhaju tai lemuavat sukat voivat tehdä elokuvakokemuksesta kauhukokemuksen. Henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimisella kunnioitat muita, jotka ovat nauttimassa elokuvakokemuksesta. Kannattaa harkita, onko kohteliasta ottaa pois jalasta kengät, joita on tullut käytettyä koko päivä.

John Carpenterin kauhuelokuva The Thing – 'se' jostakin nähdään AVAlla perjantaina 26.7. klo 21.

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja