TOP 10: Seuraa näitä suomalaisia talviurheilijoita tällä kaudella

Talvilajien kaudet ovat hiljalleen käynnistymässä ja suomalaisittain mielenkiintoa löytyy monelta suunnalta. Oman mausteensa kauteen tuovat Lahdessa järjestettävät hiihdon MM-kisat. Suomalaisurheilijoiden joukosta löytyy sekä potentiaalisia menestyjiä sekä muuten vain mielenkiintoisia nimiä joita kannattaa talven aikana seurata.

10. Marcus Sandell, alppihiihto

Marcus Sandellin viime kausi oli aaltoileva, mutta hän laski kahdesti kuuden parhaan joukkoon, joka osoittaa hänen potentiaalinsa. Tämän kauden avauskisa Söldenissä näytti, että Sandelilla on kaikki eväät menestyä. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemäntenä, mutta paha vire toisessa laskussa pudotti hänet lopulta sijalle 25. Sandell kuntoutti kesällä pitkään selkäänsä ja jos hän pysyy terveenä, mahdollisuudet ovat mihin vain.

9. Janne Ahonen, mäkihyppy

Janne Ahonen on ollut vastaavanlaisilla listoilla vakionimi jo yli 20 vuotta, mutta 39-vuotiaanakin hän on edelleen Suomen mäkimiesten parhaimmistoa. Ahonen muutti harjoitteluaan täksi kaudeksi ja on ottanut rauhallisemmin kuin koskaan aiemmin ja harjoitellut vähemmän. Toivottavasti sitä kautta rentous löytyy hyppyyn. MM-kisoissa hän pääsee hyppäämään kotimäkeen ja kotiyleisön eteen. Menestyskään ei ole pienellä tuurilla mahdottomuus. On muistettava, ettei ikä ole esteenä. Noriaki Kasai on edelleen 44-vuotiaana maailman huipulla.

8. Peetu Piiroinen, lumilautailu

Peetu Piiroinen voitti viime kaudella World Snowboard Tourin MM-kultaa big airissa. WST:n kilpailut eivät ole FIS:n virallisia MM-kisoja, mutta laskijat arvostavat niitä jopa enemmän. FIS:n kisat ovat tällä kaudella edessä Sierra Nevadassa. Piiroinen on jälleen yksi Suomen valttikortti kisoissa.

7. Hannu Manninen, yhdistetty

Hannu Manninen on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista suomalaisurheilijoista tällä kaudella. Manninen päätti yllättäen lähteä leikkiin mukaan hieman osa-aikaisena yhdistetyn miehenä. Manninen harjoittelee ja kilpailee päivätyönsä ehdoilla ja hänet nähtäneenkin tosikisoissa vasta tammikuun puolella. Ei ole mahdoton ajatus, että 38-vuotias Manninen raivaisi tiensä myös Lahden MM-joukkueeseen. Vähintään hän toimii yhdistetyn tämänhetkisen ykkösnimi Ilkka Herolan kirittäjänä. Manninen oli ehtinyt osallistua jo ensimmäisiin olympialaisiinsa ennen kuin Herola oli edes syntynyt. Herola sen sijaan väläytteli viime kaudella hienosti ja häneltä odotetaan nyt lopullista läpimurtoa.

6. Roope Tonteri, lumilautailu

Roope Tonteri on ollut viime vuosien suomalaismenestyjä miesten lumilautailussa. Hän lähtee Sierra Nevadan MM-kisoihin puolustamaan kahta edelliskisojen kultamitaliaan big airissa sekä slopestylen hopeaa. Viime kauden WST:n MM-kisoissa hän jäi big airissa ulos mitalipallilta tuomarivirheen takia, joten Sierra Nevadassa varmasti näyttöhaluja piisaa.

5. Mika Poutala, pikaluistelu

Sprinttimatkojen pikaluistelija Mika Poutala on ollut huippuvauhdissa heti alkukaudesta lähtien ja nousi palkintopallille jo ensimmäisenä kisaviikonloppuna. Poutala tuntuukin olevan huippuiskussa eikä tällä menolla olisi yllätys, mikäli palkintopallisijoja tulisi kauden aikana enemmänkin. Myös ensi vuoden alussa järjestettävät EM- ja MM-kilpailut kiiluvat miehen silmissä.

4. Matti Heikkinen, maastohiihto

Matti Heikkistä vaivasi viime kaudella ailahtelevaisuus, mutta loppukauden hyvät hiihdot antoivat osviittaa siitä, että parhaimmillaan Heikkinen on aivan maailman eliittiä. Kotikisat Lahdessa ovat luonnollisesti Heikkisen kauden päätavoite ja häneltä on realistista odottaa kisoista vähintään yhtä mitalia. Kaiken osuessa nappiin Heikkisen kaulaan saatetaan ripustaa useampikin mitali eikä kultainenkaan ole mahdottomuus.

3. Enni Rukajärvi, lumilautailu

Enni Rukajärvi on ollut Tonterin ohella tasaisin suomalaissuorittaja lumilautailussa viimeisten vuosien aikana. Sotshin slopestylen hopea sai viime kaudella jatkoa WST-kiertueen hopeamitaleista big airissa ja slopestylessä. Rukajärvi on erittäin varma eikä juuri tee virheitä. Hän on jälleen kerran yksi tämän vuoden FIS:n MM-kisojen suosikeista.

2. Kerttu Niskanen, maastohiihto

Maastohiihdossa naisten puolella suurimmat odotukset kohdistuvat Kerttu Niskaseen ja tiukasti hänen kannoillaan on Krista Pärmäkoski. Niskaselle viime kausi oli pienoinen pettymys eikä pystynyt nousemaan sille tasolle mitä häneltä odotettiin. Tällä kaudella hänestä odotetaan norjalaisrintaman murtajaa. Pysyessään terveenä, Niskanen on yksi Suomen suurimmista mitalisuosikeista Lahden MM-kisoissa.

1. Kaisa Mäkäräinen, ampumahiihto

Suomalaisittain suurimmat menestystoiveet lepäävät jälleen Kaisa Mäkäräisen yllä. Viime kausi oli pienoinen pettymys, kun Mäkäräinen sijoittui maailmancupin kokonaiskilpailussa neljänneksi, mutta MM-kisoista tuli hienosti pronssimitali. Tällä kaudella Mäkäräinen jahtaa taas menestystä maailmancupissa ja Hochfilzenissä järjestettävissä MM-kisoissa. Hänellä on jälleen kaikki edellytykset kisata voitosta kaikissa lajeissa jahka kudit osuvat kohdilleen.

 

Lue myös:

    Uusimmat