TOP 10: NHL:n parhaat suomalaiset

NHL-kauteen lähdettiin jälleen hyvällä suomalaisosanotolla. Kovia pelimiehiä on runsaasti ja joukossa on myös useita nuoria lupaavia kiekkoilijoita. Aivan kärkikymmenikköön eivät nuorukaiset vielä yltäneet, sillä tälle listalle päästäkseen tarvittiin kovia näyttöjä.

10. Sami Salo

Sami Salo on pelannut hienon NHL-uran ja 39-vuotiaana hän potkii viimeisiä potkujaan taalajäillä. Kovaa laukova pakki on edelleen Tampa Bayn luottopuolustaja ja erittäin varma peluri, jolle ei juuri virheitä tule.

9. Saku Koivu

Saku Koivu saattaa aloittaa viimeisen kautensa NHL:ssä Teemu Selänteen tapaan. Vaikka ikää on ensi kuussa 39 vuotta, niin Koivu on edelleen tärkeä palanen Anaheimin pelissä. Periksiantamaton legenda, jolla pelisilmä on edelleen tallella, vaikka luistin ei välttämättä liikukaan enää ihan yhtä rivakasti.

8. Valtteri Filppula

Salo sai suomalaisen seurakaverin kesällä, kun Valtteri Filppula siirtyi Tampa Bayn riveihin. Detroitissa koko NHL-uransa tähän mennessä pelannut Filppula ei ole päässyt parina edelliskaudella kunnolla irti, mutta nyt on luvassa iso ja hyökkäävä rooli ja hän saattaa vihdoin lunastaa potentiaalinsa kokonaisuudessaan.

7. Jussi Jokinen

Jussi Jokinen saa tällä kaudella mahdollisuuden nousta astetta korkeammalle, kun hänet on lähtökohtaisesti istutettu Jevgeni Malkinin viereen Pittsburghin ketjuihin. Pääsi viime kaudesta heti hyvään vauhtiin Pittsburghissa ja saman meiningin odotetaan jatkuvan myös tällä kaudella. Huippukausi luvassa?

6. Teemu Selänne

Tästä miehestä on varmasti sanottu kaikki mahdollinen. Viimeinen kausi tuo varmasti vähän lisälatausta Selänteen peliin. Hän on edelleen yksi sarjan parhaista maalintekijöistä. Nuoremmilla on vielä tekemistä, että pääsevät hänen rinnalleen. Oli viime kaudella suomalaispelaajista toiseksi paras maalintekijä ja neljänneksi paras pistemies.

5. Mikko Koivu

Nuorempi Koivu on suomalaishyökkääjien kirkkain tähti ja erittäin isossa roolissa myös Minnesotassa. Selkeä johtajahahmo omassa seurajoukkueessa.

4. Pekka Rinne

Pekka Rinne on kaksinkertainen Vezina Trophyn ehdokas eikä syyttä. Hän on NHL:n ehdotonta maalivahtiparhaimmistoa. Loukkaantumiset sotkivat osittain Rinteen viime kautta ja hän kävi kesällä lonkkaleikkauksessa, joten hän ei välttämättä ole aivan terävimmillään heti kauden alussa, kuten avausottelukin osoitti. Parhaimmillaan kuitenkin lähes ohittamaton.

3. Kimmo Timonen

Kimmo Timosen kanssa sorvattiin viime kaudella vielä vuoden jatkosopimus ja se kertoo osaltaan hänen merkityksestään Philadelphialle ja hänen taidoistaan. Timonen kuuluu edelleenkin 38-vuotiaana liigan puolustajaparhaimmistoon.

2. Antti Niemi

Eleetön, rauhallinen, tasainen ja lähes ohittamaton. Viime kaudella Niemi nosti San Josen pudotuspeleihin ja oli myös parhaiden maalivahtien ehdokkaana. Huippuvahti kaikin puolin eikä olisi iso yllätys jos hän pokkaisi tänä vuonna Vezina Trophyn.

1. Tuukka Rask

Tuukka Rask nousi viime kaudella todellisten huippuvahtien joukkoon ja oli lähellä johdattaa Bostonin NHL-mestariksi. Hänen edessään pelaa yksi NHL:n parhaista puolustuksista, mutta se ei poista sitä, että Rask ottaa ne kopit mitä tarvitsee ja esittää välillä häikäiseviä torjuntoja. Nuorena vahtina tulee vain parantamaan ja on Niemen ja Rinteen ohella vahva ehdokas liigan parhaaksi maalivahdiksi tällä kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja