Mainos

Töölöläiskoti feng shui henkeen

Tässä Töölöläiskodissa vaikuttaa feng shui. Eteinen on etelään ja siksi sen väri on lämpimän punainen, tulen väri. Se ottaa tulijan lämpimästi vastaan. Ja eteinen myös pysyy lämpimänä ja äänettömänä kauniin paksun oviverhon ansiosta, joka on hyvä idea moneen kotiin.

Mennään eteisestä keittiöön, jonka valtavan remontin on suunnitellut asukas itse, sisustuksia työkseen suunnitteleva Lena Törmä. Herkullisen punaiset tuolit nousevat kauniisti esiin oljen värisiä seiniä vasten. Upeasti kiitävät tasot ovat irokoa, ja ne ovat saanet hienon pintansa huolellisen öljyämisen tuloksena.

Keittiö on erikoisen muotoinen, kaappitilaa on paljon ja koska huonekorkeutta riittää, on kaappienkin päällä tilaa. Kun remontissa poistettiin seiniä, paljastui jännittäviä, vinojakin pilareita jotka Leena tahtoi säilyttää. Lopputulos on mielenkiintoinen ja elävä.

Keittiön vieressä on makuuhuone, jossa tyttären tekemä luumunpunainen päiväpeitto lämmittää tunnelmaa. Keveä itämainen valaisin on nostettu kaunispintaiselle talonpoikaistuolille. Sängyn yläpuolella on kaksi Sheryn Bullisin tekemää taulua.

Makuuhuoneen päässä on Leenan isoäidiltään perimä sohva. Tarina on tyypillinen, sohva ei kelvannut kenellekään muulle, joten Leena pelasti sen ja nyt sen haluaisi moni. Siro, mutta erittäin mukava sohva on Leenan lempipaikka, kun hänen seuranaan on hyvä kirja. Mainio lipasto on alkujaan ruotsista, sen erikoisuus on musta marmoripinta ja kauniisti viistetyt kulmat. Lipastolla piehtaroi tyttären lapsena koulussa tekemä hevonen. Makuuhuoneessa on paljon kristalleja, joilla on feng shuin mukaan puhdistava vaikutus.

Olohuone on olohuoneen lisäksi myös työhuone. Tiikkiset tv-taso ja sohvapöytä ovat Leenan ystävättären isän 1950-luvulla perheelleen tekemät. Myös täällä on hieno Bullisin maalaus. Hauska yksityiskohta on kattovalaisin, jossa luikertavat lystikkäät koukeroiset lonkerot, joita voi muotoilla tahtonsa mukaan. Työpöytä on vinossa, siten että istuja näkee kaikkialle ja selkä on suojaisaa nurkkaa vasten. Feng shuita sekin, samoin kuin ikkunanlaudalla vaurautta ja menestystä tuovat rahapuut.

Lisää Lena Törmän töistä:www.idesign.fi

(T.i.l.a. 26.12.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.