Toni Vilander innostui e-urheilusta – kertoo yöhön asti venyneestä pelisessiostaan: ”Penkki aivan hiestä märkänä”

4:40
Toni Vilander kertoi C Moren Urheilusuora-ohjelmassa simulaattoriharrastuksestaan.

C Moren asiantuntijanakin toimiva kilpakuski Toni Vilander on innostunut viime päivinä e-urheilusta. Kun moottoriurheilu on muuten tauolla, Vilander on ylläpitänyt ajotuntumaansa pelaamalla.

Amerikkalaisessa IMSA-sarjassa Scuderia Corsaa edustava Vilander on alkanut ajaa virtuaalisia kisoja ajosimulaattorilla. Simulaattoritoimintaa pyörittävän Foracer-yrityksen tuotepäällikkö Jukka Leskinen laittoi Vilanderin mukaan pyörät nopeasti pyörimään ja järjesti suomalaiskuskille simulaattorilaitteen muutamassa päivässä.

– Tämä on ihan uusi maailma minulle. Vähän olen ollut vanhan liiton meiningillä, että näistä ei ole hyötyä, mutta se alkaa muuttua, Vilander kertoi C Moren Urheilusuorassa Niki Juuselan videohaastattelussa.

F1-kuskeista e-urheilun puolella ovat profiloituneet erityisesti nuoret hurjapäät Max Verstappen ja Lando Norris. Kokenut rata-autoilija Vilander ottaa sen sijaan asiassa vasta ensiaskeliaan.

– Nythän ajetaan junnupisteitä. Yritetään päästä yleiseen luokkaan, että päästäisiin oikeiden kisakumppanien kanssa ajamaan serverin kautta kisa vaikka jenkkilään.

Vilander kertoi ajaneensa simulaattorilla vastikään puoleen yöhön asti.

– Penkki oli aivan hiestä märkänä. Syke ja jännitys nousevat, ja tässä pitää oikeasti pystyä hiomaan pieniä asioita, jotta kierrosaika paranee ja päästään lähemmäs kärkikuskeja. Telemetriaa seurataan, ja maailman huippujen kierrosaikoja verrataan.

Koronaviruspandemia on ylipäätään pistänyt Vilanderinkin arjen uusiksi.

– Olen kohta 40 vuodestani 33 vuotta elänyt vuosittaisen kalenterin mukaan. Kaikki menot ja tulot on suunniteltu siten, että kisojen välissä levätään, sitten taas matkustetaan, ja vaimo katsoo tammikuun alussa kalenteria, milloin olet kotona ja milloin et. Nyt kaikki on muuttunut kerrasta, Vilander sanoi.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja