TomTom lupasi navigaattoreilleen elinikäisen tuen, mutta kuinkas kävikään: Nämä laitteet joutavat pian verkonpainoksi

Valmistajan mukaan nyt on "täydellinen tilaisuus" tutustua sen uusiin tuotteisiin.

Muun muassa navigaattoreita valmistava hollantilanen TomTom on ilmoittanut lakkauttavansa tuen useilta vanhemmilta laitteiltaan helmikuun alussa. Tässä ei sinänsä olisi mitään ihmeellistä, mutta TomTom on käyttänyt "elinikäistä tukea" yhtenä myyntivalttinaan.

TomTomin mukaan elinikäinen tarkoittaa laitteen käyttöikää eli aikaa, jonka TomTom jatkaa laitteen tukea tarjoamalla päivityksiä, palveluja, sisältöä tai lisävarusteita. Navigaattorin käyttöikä on lopussa, kun mikään näistä ei ole enää käytettävissä. 

Tuen päättämisen syynä on valmistajan mukaan se, etteivät vanhemmat laitteet joko jaksa pyörittää uusia karttoja tai ne eivät yksinkertaisesti mahdu niiden pieneen tallennustilaan.

Käyttöä voi jatkaa tuen päättymisen jälkeen

Tekniikka&Talous-julkaisuun yhteyttä ottanut lukija kertoo saaneensa valmistajalta sähköpostin, jossa kerrottiin, että hänen laitteensa on yksi niistä, joiden tuki lopetetaan. Hän oli ostanut navigaattorin vuonna 2015.

Laitteen käyttämistä voi jatkaa myös tuen päätyttyä, mutta päivityksiä siihen ei enää ole mahdollista saada. Näin ollen kartta- ja liikennetiedot eivät pysy ajan tasalla enää pitkään. Aktiiviset karttapäivitystilaukset jatkuvat kuluvan tilausjakson loppuun asti.

TomTomin sivuilta löytyy listaus vanhentuneista laitteista.

– Tämä voi olla täydellinen tilaisuus tutustua, mitä uusimmat navigaatiotuotteemme voivat sinulle tarjota, TomTom tyytyy toteamaan.

Lähde: The Verge, TomTom

***

3:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja