Tomi Metsäketo valmis koti-isäksi

Laulaja Tomi Metsäketo tunnetaan ahkerana Italian-matkaajana. Italia oli miehen kotikaupunki vuoden ajan, ja sen jälkeen hän on viettänyt Roomassa pari kuukautta joka vuosi. Pääasiallinen syy Metsäkedon matkustusintoon on laulunopiskelu, mutta viihtyy hän Italiassa muutenkin.

Italialainen keittiö on Metsäkedon mieleen. Parhaimpiin ravintolakokemuksiin ei kuulu hienostelua, vaan pääasia on yksinkertainen, laadukkaista raaka-aineista tehty ruoka.

− Valitettavan moni suomalaisravintola tarjoaa italialaisena ruokana mitä vain, johon on lisätty pestokastiketta. Italiassa simppeli isoäiti kokkaa -meininki viehättää.

Roomassa ei ole aikaa katsella tyttöjen perään

Metsäketoa on joskus pyydetty vertailemaan suomalaisia ja italialaisia naisia. Hän on päästänyt suustaan, että pitää italialaisnaisten pukeutumistyylistä hameineen ja korkokenkineen. Ja sekös suomalaisnaisia vihastutti. Nyt mies yrittää olla varovainen sanomisissaan, koska ei halua loukata ketään.

Tosiasiassa Metsäketo ei ole ehtinyt tekemään lähempää tuttavuutta roomalaisnaisiin eikä sen vuoksi pysty sen kummempaa vertailua tekemään. Hän nyt vain sattuu ihailemaan hameisiin pukeutuneita naisia. Muutenkin Metsäketo kertoo arvostavansa italialaisten, sekä miesten että naisten, pukeutumiseen panostamista.

− Kyllähän se näkyy Rooman katukuvassa, että Italiassa on paljon muotitaloja.

Tärkein syy matkustamiseen on aina ollut maestro Tina Scapini. Tämä 90-vuotias laulunopettaja onkin oikeastaan ainoa nainen, jonka Metsäketo Italiassa kunnolla tuntee.

Tuleva koti-isä?

Metsäketo on päässyt Roomassa vierailemaan laulunopettajansa perheen luona. Hän on nähnyt, millaista on italialainen perhe-elämä, ja pitää näkemästään todella.

− Äiti ja nainen ovat italialaisessa perheessä erittäin arvostettuja. Perheen kunnioittamisesta voisi ottaa mallia täällä Suomessakin, Metsäketo sanoo.

Metsäkedon mielestä lasten kasvatus on maailman tärkein työ, mutta toteaa, ettei sen ole pakko olla äiti, joka lapsia kotona hoitaa.

− Itse jäisin ihan mielelläni pienten lasten kanssa kotiin, hän sanoo.

Työ pitää Metsäkedon kuitenkin nyt niin kiireisenä, että perheen perustaminen ei tällä hetkellä ole ajankohtaista. Ehkä myöhemmin.

− Kyllä mä perhe-elämästä haaveilen. Olisihan se mukava kokea joskus tulevaisuudessa, laulaja kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja