Tomaatti-sipuli-omena-perunasosekeitto 20.9.1999

Toimittaja Kati Nappa

2 sipulia
3-5 jauhoista perunaa
4-5 kypsää tomaattia
1-2 hapahkoa omenaa
tilkka öljyä
1,2-1,5 l vettä
mustapippuria,
suolaa
2-3 rkl pestokastiketta
kypsää paistia, kalkkunaa, lihapullia tms
(jos keitto on mielestäsi liian löysää, suurusta se vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla).

Kuori kasvikset ja paloittele ne. Lorauta kattilaan vähän öljyä ja kuullota kasviksia hetki (kuullotus antaa herkullisemman maun). Lisää omenalohkot ja vesi. Keitä kaikki pehmeiksi ja soseuta esim. sosemyllyllä, sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Mausta pippurilla ja pestokastikkeella tai tuoreella basilikalla.
Lisää keiton pinnalle halutessasi suikaloitua kypsää lihaa tai puolitettuja lihapullia. Kuumenna ja tarkista maku. Tarjoa seuraksi runsaasti leipää esim. juustolla kuorrutettuna.

Lue myös:

    Uusimmat