Mainos

Tolvanen: Arestirangaistus olisi sopinut Tapanilan raiskaukseen

Lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvasen (kok) mukaan Tapanilan raiskaus on hyvä esimerkki tapauksesta, johon olisi sopinut uudenlainen nuorten arestirangaistus.

Suomessa vankeutta voidaan tuomita ehdollisena tai ehdottomana. Helsingin käräjäoikeus langetti tiistaina kolmelle nuorelle ehdollista ns. Tapanilan raiskauksesta.

- Monelle nuorelle ehdollinen ei ole yhtään mitään, entinen Helsingin murharyhmän päällikkö sanoo.

Hänen mukaansa välimuodoksi tarvittaisiin konkreettinen arestirangaistus, joka yhdistäisi ehdollisen ja ehdottoman vankeuden.

- Se voisi olla 1-3 kuukauden mittainen rangaistus, jota ei suoritettaisi vankilassa kovien konnien joukossa, vaan rauhallisessa, turvallisessa paikassa.

- Tähän yhdistettäisiin päihdevierotus ja tarkasteltaisiin nuoren elämää laajemmin. Käytäisiin läpi opiskelut tai työelämän tilanne ja saataisiin nuoren elämä alulle.

Tolvasen mukaan tämän tyyppinen rangaistus olisi konkreettinen ja uhri saisi oikeutta. Myös julkisuudessa rangaistus koettaisiin oikeudenmukaisempana.

Tolvasen mukaan tavoitteena on, että laki tällaisesta arestirangaistuksesta saataisiin säädettyä tällä eduskuntakaudella.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja