Toistuuko Oulun myrskykaaos? Tiistaina jopa kolme autoa jumissa kerralla alikulkutunneleissa – palopäälliköltä tärkeä varoitus

4:27
Näin Oulussa varaudutaan myrskyyn!

Oulu varautuu jälleen iskevään myrskyyn. Pelastuslaitos antaa tärkeän vinkin autoilijoille.

Taivas kirjaimellisesti repesi eilen Oulussa. Kaupungissa satoi paljon vettä ja myrskysi, jonka seurauksena oli tulvia, kun hulevesi-infran kapasiteetti ei millään riittänyt valtavaan vesimäärään.

Oulu-Koillismaan palopäällikkö Marko Sipola kertoo, että eilinen myrsky aiheutti tulvia kaduille ja kiinteistöjen kellareita täyttyi vedellä.

Myös maanteiden alikulut täyttyivät vedestä, ja vettä saattoi olla alikulussa pahimmillaan 1,5 metriä.

Paljon pelatustehtäviä

Ihmisiä jouduttiinkin pelastamaan autoista.

– Eilisen kaltainen tilanne on harvinainen ja haastava, ei siihen voinut varautua ennalta.

Ouluun odotetaan iskevän uusi rajuilma iltapäivän tai illan aikana. Palopäällikön mukaan kaupungissa varaudutaan parhaillaan eilisenkaltaiseen rajuilmaan.

– Pelastuslaitoksen johtokeskus on mukana valmistautumassa iltaa varten. Konsultoidaan Ilmatieteenlaitosta, jaetaan yksiköitä alueelle ja sitten johtokeskus jakaa tehtävät akuuttijärjestyksessä eli kiireellisimmät ensin.

Tärkeä vinkki autoilijoille

Palopäälliköllä on tärkeä vinkki autoilijoille myrskyn iskiessä.

– Kun alikulut täyttyvät vedestä, on tärkeää, että ihmiset eivät aja autolla niihin. Yllättävän paljon tehtäviä oli, kun ihmisiä oli jumissa autoissaan alikuluissa. Siellä oli jopa kolme autoa jumissa kerralla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja