Toistuuko hurja ryntäys? Muumi-lautanen klassikkokuosilla myyntiin ensi viikolla

Arabian uusi Muumi-lautanen tulee myyntiin ensi viikolla. Lautanen on jatkoa kolme vuotta sitten myyntiin tulleelle juhlamukille. 

Tove Jansson suunnitteli Stockmannille oman Muumi-kuosin 1950-luvulla. Vuonna 2012 Stockmann vietti 150-vuotisjuhlavuotta ja toi markkinoille oman muumimukinsa. Juhlamuki sai suomalaiset liikkeelle, ja MTV.fi kertoi tuolloin, että mukia myytiin samassa mittakaavassa kuin iPad-tabletteja tai Lumia-puhelimia.

Tänä vuonna suosikkikuosi saa jatkoa, kun Stockmann-tavarataloihin ja -verkkokauppaan tulee 5.11. myyntiin uusi Muumi-lautanen.

– Asiakkaat ovat toivoneet meiltä lisää Muumi-tuotteita Stockmannin omalla klassikkokuosilla. Marraskuun alussa myyntiin tuleva lautanen on suunniteltu vuonna 2012 myyntiin tulleen mukin pariksi. Kyseessä on keräilyharvinaisuus, sillä tuotteita on valmistettu rajoitettu erä, kertoo concept manager Pirjo Hästbacka.

Huutokaupoissa runsaasti Muumi-astioita

Muumiastioiden keräily on ollut suomalaisten keskuudessa suosittu harrastus jo vuosia, ja harvinaisimmista astioista pyydetään huutokaupoissa hurjia hintoja. Suositut keräilykohteet houkuttelevat myös trokareita. Klassikkokuosisen mukin tultua myyntiin kolme vuotta sitten MTV.fi kertoi, että mukin hinta nousi Huuto.net-sivustolla yli sataan euroon heti, kun ensimmäinen erä myytiin loppuun ensimmäisen päivän aikana. 

Tällä hetkellä vuoden 2012 mukeja on myynnissä Huuto.net-sivustolla useita kappaleita. Pyyntihinnat pyörivät noin 70–100 euron kieppeillä. 

Lue myös:

    Uusimmat