"Toimittajalta olivat menneet termit sekaisin" – hyväntekijänä tunnettua Brother Christmasia epäillään edelleen törkeistä talousrikoksista

9:31

Brother Christmasin eli Ari Koposen hyväntekeväisyystoimintaan kohdistuva talousrikostutkinta voi valmistua jo ensi kuussa.

Video yllä: Brother Christmas oli MTV:n haastattelussa helmikuussa ja kertoi elämästään kohun keskellä

Keski-Uusimaa -lehden mukaan rikosnimike olisi muuttunut tutkinnan aikana törkeäksi, mutta se ei poliisin mukaan pidä paikkaansa.

– Rikosnimikkeet eivät ole muuttuneet. Toimittajalta olivat menneet termit sekaisin, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hans Pirttilä sanoo MTV Uutisille.

Tapausta on siis poliisin mukaan tutkittu alusta asti törkeänä kirjanpitorikoksena.

Pirttilän arvion mukaan jutun esitutkinta yritetään saada valmiiksi joulukuussa, mutta viimeistään tammikuussa.

Poliisi aloitti Brother Christmasin toimien tutkimisen huhtikuussa. Tuolloin rikosnimikkeinä oli muun muassa epäilty kavallus, kirjanpitorikos ja rahankeräysrikos.

Tuolloin Koponen kertoi, että negatiivinen julkisuus on käynyt hänen terveydelleen.

– Voin aika huonosti tällä hetkellä. Kuuden viikon aikana painoa on lähtenyt 20 kiloa. Kävin viime viikolla lääkärissä, jossa sain pitkää sairauslomaa ja lääkitystä masennukseen ja unen saamiseen. Tämä ottaa todella koville, Koponen kertoi Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja