Toimittaja halusi tehostaa juttuaan – Qatarin poliisi iski väliin: "Vapaana ihmisenä olin sokissa"

Tanskan TV2:n suora lähetys keskeytettiin tylysti Qatarissa 0:54
Katso videolta: Tanskan TV2:n suora lähetys keskeytettiin jo aiemmin tylysti Qatarissa.

Tanskan TV 2:n toimittaja Jon Pagh järkyttyi, kun Qatarin poliisi tuli pysäyttämään hänen raportointinsa.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Pagh oli päättänyt haastattelunsa Tanskan jalkapalloliiton johtohenkilön kanssa 30 kilometrin päässä Dohan keskustasta. Toimittaja oli tämän jälkeen tekemässä raporttia sateenkaarenvärisistä One Love -kapteeninnauhoista, joiden käytön Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ehti kieltää homoseksuaalisuudesta rankaisevassa Qatarissa pelattavissa MM-kisoissa.

Pagh oli saanut Tanskan liiton edustajalta One Love -nauhan käsiinsä ja oli tehostamassa raporttiaan puhutusta aiheesta laittamalla kyseisen nauhan hihaansa. Ennen kuin hän astui pimeässä kameran eteen, useat poliisit tulivat häntä kohti.

Kameran käydessä toimittajaa kehotettiin ottamaan nauha pois kädestään.

"Mikä tahansa voi olla ongelma täällä"

Pagh oli tekemässä reportaasia pelaajien hotellin ulkopuolella.

– Yksi poliisi tuli luokseni ja osoitti minua. Olemme kokeneet tämän lukemattomia kertoja viime viikolla, heillä on aina sanomista meille. Ajattelin ensin, että heille oli ongelma, että kuvasimme pelaajien hotellia päin. Mikä tahansa voi olla ongelma täällä, Pagh sanoi norjalaiselle Dagbladetille.

Twitter-videon episodista jakanut Pagh järkyttyi. Hän ei voinut kuvitella, että hänen pitämänsää nauhaa pidettäisiin ongelmana.

– Tanskalaisena, eurooppalaisena ja vapaana ihmisenä olin sokissa.

Pagh tuumi, että hänen oli oltava kunnioittava ja helpointa oli kuunnella poliisia. Hetken päästä paikalle ilmaantui useampia virkavallan edustajia ja Pagh päätti kuvaajansa kanssa pakata kamppeet ja ajaa kohti Dohan kaupunkia.

Tapaus jätti kaikkineen epämiellyttävän maun, vaikka Pagh sanoi ymmärtäneensä poliisia, joka teki työtään sikäläisen kulttuurin ehdoin. Hän pohti, että toimittajien on oltava reportaaseissaan varovaisia.

Aiemmin viranomaiset keskeyttivät Tanskan TV 2:n toimittaja Rasmus Tantholdtin raportin Dohan yleisellä kadulla. Yksi viranomaisista yritti peittää kameran linssiä ja Tantholdtin kerrottiin tarvitsevan kuvaamiseen "luvan Qatarilta", vaikka hän oli jo näyttänyt akkreditointiaan.

MTV vieraili qatarilaisessa telttakylässä MM-kisojen avauspäivänä – järjestäjät kielsivät yllättäen kuvaamisen 1:30
Myös MTV:n toimittajat ovat törmänneet ongelmiin Qatarissa – järjestäjät kielsivät yllättäen kuvaamisen telttakylässä.

Lue myös:

    Uusimmat